Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Veilige technieken voor moeder en baby

  Gedurende een zwangerschap vinden er veel ­natuurkundige en hormonale veranderingen plaats. Dit is nodig om een optimale omgeving, voor de ontwikkeling van de baby, te creëren. Dit complexe proces heeft betrekking op het hele lichaam van de zwangere vrouw. De toenemende mobiliteit beperkt zich niet alleen tot het bekken, maar is ook vaak in andere gewrichten merkbaar.

  ‘Wat men misschien niet weet is dat zwangere vrouwen ons kunnen raadplegen om de prenatale zorg aan te vullen’, legt chiropractor Lauren Maynard uit. ‘Chiropractie is een beroep in de gezondheidszorg dat zich bezighoudt met diagnose, behandeling en preventie van mechanische stoornissen aan het bewegingsapparaat en de effecten hiervan op het functioneren van het zenuwstelsel en de algehele gezondheid. Het omgaan met en behandelen van zwangere vrouwen en baby’s is een specialisatie binnen de chiropractie.’ De chiropractor kan je van onnodige pijnen verlossen door middel van specifieke technieken. ‘Je kunt in alle fasen van haar zwangerschap behandeld worden, zelfs tot en met de uitgerekende datum. Er zijn aangepaste technieken om tot zeer laat in de zwangerschap te kunnen behandelen. Tijdens een behandeling wordt de functie van de wervelkolom en het bekken (en indien nodig andere gewrichten) onderzocht en indien nodig gecorrigeerd. De technieken die door ons toegepast worden, zijn veilig voor zowel moeder als kind.’

  Bekkeninstabiliteit
  Een diagnose die regelmatig wordt gesteld, is bekkeninstabiliteit. Bij een tijdige en doelmatige behandeling zijn de klachten goed te behandelen. Bovendien is chiropractie een geneeswijze waarbij geen medicijnen worden toegepast: dus belangrijk tijdens en ná je zwangerschap. De behandeling van een instabiel bekken verschilt enorm van de behandeling van dysfunctie in het bekken. Voor bekkeninstabiliteit is stabiliseren van het bekken met stabiliserende chiropractische correcties en oefeningen ­belangrijk. Hiernaast is een juiste spierbalans rond het bekken noodzakelijk. Ter ondersteuning van het bekken kan ook een bekkenband meegegeven worden.

  Behandelmethode voor de baby
  Ook voor de baby heeft de chiropractor een behandel­methode. Het geboorteproces is niet zelden de eerste shock die de baby ervaart. Als je bedenkt dat er tijdens de gang door het geboortekanaal ongeveer 30 kg druk op het hoofd en dus op de kleine wervelkolom komt, dan is dit niet vreemd. Het hoofdje wordt gedwongen om 90 graden te draaien terwijl de weeën de baby door het geboortekanaal forceren. Als gevolg hiervan kan er een afwijking in het nekgebied ontstaan. Er is dan een bewegingsbeperking tussen twee wervelgewrichten waarbij een zenuwstoornis optreedt. De chiropractische behandeling is speciaal aan­gepast aan de baby door een zachte techniek te hanteren.
  Omdat Chiropractie Hellevoetsluis is aangesloten bij de beroepsvereniging worden de behandelingen gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar als je aanvullend ­verzekerd bent.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply