Rate this post
 • Veilige voetzorg bij kanker
  Rate this post

  De ontwikkelingen in de behandeling van kanker gaan erg snel, waardoor kanker zich steeds vaker tot een chronische ziekte ontwikkelt. Dit zijn zeer hoopgevende ontwikkelingen. Ten gevolge van de nieuwe chemo- en targeted therapieën ontstaan er soms echter ernstige bijwerkingen aan huid en nagels van handen en voeten: het hand-voetsyndroom of de hand-voetreactie. Deze bijwerkingen kunnen zeer ernstig zijn, waardoor soms chemobehandelingen moeten worden uitgesteld of zelfs stopgezet.

  De NMMV (Nederlandse Maatschappij Medisch Voetzorgverleners) is de beroeps­vereniging voor Mbo-4 medisch voetzorg­verleners. Zij richten zich volledig op medisch noodzakelijke voetzorg voor gezonde mensen en voor verschillende patiëntengroepen, zoals mensen met diabetes of reuma. De meeste leden hebben daarnaast het diploma Oncologisch Voetzorgverlener behaald. Het groeiende aantal kankerpatiënten en de problemen die zij kunnen ondervinden van bijwerkingen, maakten deze opleiding zeer noodzakelijk. De Mbo-4 opgeleide oncologisch voetzorgverlener kan de klachten van bijwerkingen van therapieën vaak verminderen, verbeteren en soms verhelpen. De oncologisch voetzorgverlener is breed opgeleid en zet jouw veiligheid altijd voorop. De oncologisch voetzorgverlener behandelt uitsluitend met toe­stemming van het oncologisch team.

  De NMMV werkt samen met Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL). IKNL heeft samen met andere partners de Verwijsgids Kanker ontwikkeld. In overleg met beroepsorganisaties zijn kwaliteitscriteria vastgesteld waaraan zorgverleners moeten voldoen om te worden opgenomen om de kwaliteit en betrouwbaarheid van de geboden zorg hoog te houden. Daarom verwijzen zij je naar de digitale verwijsgids voor een oncologisch voetzorg-verlener bij jou in de buurt, zodat je verzekerd bent van veilige voetzorg van hoge kwaliteit.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply