Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Veilige voetzorg bij reuma
  Rate this post

  Mensen met reuma hebben vaak last van hun voeten. Deze kunnen pijnlijk of stijf zijn. Daarnaast kunnen problemen ontstaan door opgezwollen gewrichten, vergroeiingen of standsveranderingen van de voet. Vaak is de huid kwetsbaar en ontstaan nagelproblemen door de standsverandering van de voorvoet.

  Waarom is voetzorg voor reumapatiënten zo belangrijk?
  Als je voeten pijn doen door eelt, likdoorns, blaartjes en/of wondjes, wordt het lopen een kwelling. Maar blijven bewegen is juist zo belangrijk voor mensen met reuma. Het is daarom goed om de voeten extra aandacht te geven en regelmatig professionele voetbehandelingen te laten uitvoeren. De mbo-4 medisch voetzorgverlener kan je daarbij van dienst zijn. Waar nodig adviseert zij je over voetverzorgingsproducten of verwijst zij je naar een andere zorgverlener, zoals een podotherapeut of orthopedisch schoenmaker.

  Wat kun je zelf doen?
  Verzorg je voeten goed door dagelijks je voeten te controleren om te zien of je geen wondjes of vergroeiingen hebt. Knip de nagels bijtijds en recht af, maar als dit niet meer goed lukt, ga dan naar een medisch voetzorgverlener. Meer tips vind je op de website van de NMMV.

  Waar vind je een medisch voetzorgverlener?
  Voor veilige voetzorg van goede kwaliteit kun je terecht bij de NMMV. De leden zijn in het bezit van het rijkserkende MBO-4 medisch pedicure diploma. Daarnaast zijn zij verplicht ingeschreven in het Kwaliteitsregister Medisch Voetzorgverleners (KMV) bij Kabiz. Daarmee wordt de kwaliteit van de voetzorg optimaal geborgd!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply