Rate this post
 • Veilige voetzorg bij kanker
  Rate this post

  De ontwikkelingen in de behandeling van kanker gaan erg snel, waardoor kanker zich steeds vaker ontwikkelt tot een chronische ziekte. Dit is heel hoopgevend. Helaas ontstaan er echter ten gevolge van chemobehandelingen soms ernstige bij­werkingen aan de huid en nagels van handen en voeten: het hand-voetsyndroom of de hand-voetreactie. Deze bijwerkingen kunnen zeer ernstig zijn, waardoor chemo­behandelingen soms moeten worden uitgesteld of zelfs stopgezet.

  De Oncologisch Voetzorgverlener (OVV) kan de gevolgen van deze bijwerkingen vaak verminderen, verbeteren en soms verhelpen. De OVV is breed opgeleid en zet jouw veiligheid altijd voorop. De OVV behandelt uitsluitend met toestemming van het oncologisch team.
  De NMMV (Nederlandse Maatschappij Medisch Voetzorgverleners) is de beroepsvereniging voor mbo-4 medisch voetzorgverleners. Zij richten zich volledig op medisch noodzakelijke voetzorg voor gezonde mensen en voor verschillende patiëntengroepen zoals mensen met diabetes of reuma.

  De meeste leden hebben daarnaast het diploma OVV (Oncologisch Voetzorgverlener) behaald. Het groeiende aantal kankerpatiënten en de problemen die zij kunnen ondervinden van bijwerkingen, maakten deze opleiding zeer noodzakelijk.
  De NMMV werkt samen met Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL). IKNL heeft samen met andere partners de Verwijsgids Kanker ontwikkeld. In overleg met beroepsorganisaties zijn kwaliteitscriteria vastgesteld waaraan zorgverleners moeten voldoen om te worden opgenomen om de kwaliteit en betrouwbaarheid van de geboden zorg hoog te houden. Daarom verwijzen wij je naar de digitale verwijsgids voor een OVV bij jou in de buurt, zodat je verzekerd bent van veilige voetzorg van hoge kwaliteit.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply