Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Veilige voetzorg van hoge kwaliteit
  Rate this post

  De NMMV (Nederlandse Maatschappij Medisch Voetzorgverleners) is de enige beroepsvereniging in Nederland op het gebied van instrumentele voetzorg en vertegenwoordigt uitsluitend medisch pedicures met een rijkserkend mbo-4-diploma. Dit diploma is het hoogst haalbare binnen de instrumentele (pedicure)voetzorg. Zowel bestuur als leden richten zich volledig op de (medisch) noodzakelijke voetzorg.

  De NMMV staat voor gecontroleerde en hoge kwaliteit binnen de (pedicure)voetzorg. Wij stellen daarom hoge (kwaliteits-)eisen aan leden, scholings- en bijscholingsniveau, en leden zijn verplicht om deel te nemen aan een collectieve beroeps- en bedrijfsverzekering bij VvAA, dé verzekeraar voor beroepen in de zorg.
  De leden zijn ook verplicht geregistreerd in het onafhankelijke kwaliteitsregister Kabiz Medisch Voetzorgverleners (KMV), dat beheerd wordt door Kabiz. ‘Kabiz’ staat voor Kwaliteitsregister beroepen in de Zorg. Kabiz beheert voor veel beroepen in de zorg de kwaliteitsregisters.

  Veilige voetzorg
  Daarnaast behartigt de NMMV de belangen van haar leden en streeft, samen met hen, naar een eigen positie binnen de zorg. Voor de NMMV en haar leden is het verlenen van veilige voetzorg van hoge kwaliteit de norm, en de belangen van de patiënt of cliënt staan hierbij altijd centraal. Alleen door samen te werken, kun je dit bereiken. Bestuur en leden werken daarom ook nauw samen met andere zorgverleners, zoals huisarts, specialist, oncoloog, podotherapeut, podoloog, orthopedisch schoenmaker enzovoort. Omdat wij ons volledig richten op medisch noodzakelijke voetbehandelingen, geven wij de voorkeur aan de naam ‘medisch voetzorgverleners’. Leden zijn breed opgeleid, waardoor zowel gezonde mensen als ook patiënten met diabetes, reuma, kanker, spasmen of andere niet benoemde aandoeningen bij hen terecht kunnen voor veilige voetzorg van hoge kwaliteit.

  De leden van de NMMV met extra scholing over oncologische voetzorgverlening (Oncologisch Voetzorgverlener) zijn opgenomen op de Verwijsgids kanker van IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland). Zie www.kanker.nl/verwijsgids.

  Carlien Hofland
  voorzitter/bestuurslid Zorg NMMV

  De NMMV en mbo-4 medisch pedicure in tijden van corona
  Op dit moment vallen alle (medisch) pedicures en dus onze leden onder de ‘uiterlijke verzorging’. Bestuur en leden streven al ruim 6,5 jaar een door de minister van VWS erkende positie als zorgberoep na. Door de uitbraak van corona loopt het hele leven anders en blijkt het enorm moeilijk te zijn om de hiervoor benodigde ambtenaren bij het ministerie van VWS en OC&W te spreken te krijgen. Wij geven het echter níét op!
  De NMMV heeft inmiddels een ‘Leidraad COVID-19 NMMV’ geschreven. Hierin wordt uitgelegd aan welke richtlijnen de leden zich dienen te houden om de kans op besmetting met corona te minimaliseren en het liefst te voorkomen. Deze leidraad is opgenomen op de speciaal hiervoor ontwikkelde website van de Rijksoverheid. Tijdens de eerste lockdown mochten wij aansluiten bij de paramedische beroepen en zijn de leden ondergebracht bij de cruciale beroepen!
  Alle leden van de NMMV/mbo-4 medisch voetzorgverleners werken met extra persoonlijke beschermingsmiddelen, extra richtlijnen, mondkapjesplicht voor cliënten en deurbeleid voor je eigen en onze veiligheid.
  Tijdens deze pandemie zullen wij onze deuren geopend houden voor (medisch) noodzakelijke voetzorg en waarnemen voor collega’s die niet kunnen of mogen werken.
  Op de website vind je informatie over medisch voetzorgverleners en waar zij praktijk houden. Ook als medisch specialist, patiënt en geïnteresseerde ben je bij ons aan het juiste adres.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply