Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Veilige zorg rondom je zwangerschap
  Rate this post

  Ben je zwanger of wil je zwanger worden? ­Begeleiding tijdens de zwangerschap en bevalling is dan welkom. Je wilt maatwerk én alle zorg onder één dak bij jou in de buurt; vertrouwd, veilig en van alle gemakken voorzien.

  Voor volledige én veilige zorg voor jou en je toekomstige kindje ben je bij het Geboortecentrum van het WKZ (Wilhelmina Kinderziekenhuis) aan het juiste adres. Vele mensen denken door de term ‘kinderziekenhuis’ dat je alleen bij het WKZ Geboortecentrum terecht kunt voor een medische bevalling. Niets is minder waar. Met óf zonder medische indicatie: je bent van harte welkom!

  Laagdrempelig
  De zorgverleners vertellen je alles wat je wilt weten over zwanger worden, zwanger zijn, bevallen en de periode na de geboorte. Het specialistisch team biedt alle hulp en advies die jij nodig hebt. Je bevalt bij het WKZ Geboorte­centrum veilig en onder begeleiding van de verloskundige of de gynaecoloog. Zij leveren zorg op maat voor jou en je baby. Mocht jouw baby onverhoopt extra zorg nodig hebben, dan hebben ze alle voorzieningen en deskundigheid om je baby optimaal te behandelen. Het WKZ Geboortecentrum is hét centrum in de regio Utrecht waarin alle voorzieningen rondom zwangerschap, bevallen en kindzorg bij elkaar zijn gebracht. Gedurende de zwangerschap word je gecontroleerd door je vaste verloskundige. Daardoor kun je gewoon op controle komen bij een praktijk bij jou in de buurt. Maar als er extra zorg nodig is, kunnen zij die meteen bieden. Is er ’s nachts wat aan de hand? Ook dan is bellen geen probleem. Er is altijd een verloskundige beschikbaar voor jou. Bij het WKZ Geboortecentrum voel jij je thuis!

  Expertise
  Het WKZ Geboortecentrum werkt samen met diverse praktijken. De basis voor deze samenwerking is een goed lopend VSV (Verloskundige Samenwerkingsverband). Dat heeft het WKZ Geboortecentrum. Tijdens je zwangerschap word je regelmatig gecontroleerd en krijg je voorlichting over zaken die dan aan de orde zijn, zoals voeding, leefstijl, zwangerschapskwaaltjes en je naderende bevalling. Als de zwangerschap zonder complicaties verloopt, begeleidt de verloskundige je zwangerschap en de bevalling. Mochten er toch complicaties optreden, dan word je doorverwezen naar de gynaecoloog. De gynaecoloog is 24 uur per dag in het ziekenhuis aanwezig. Bovendien heb je nu de mogelijkheid om in het Geboortecentrum met lachgassedatie te bevallen. Het WKZ kan deze vorm van pijnbestrijding aanbieden zonder dat er een verwijzing naar de tweede lijn noodzakelijk is.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply