Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • De vele voordelen van acupunctuur en kruiden

  Voor allerlei ziekten kunnen acupunctuur en kruiden helpen om klachten te verhelpen of verlichten. Ook naast andere (reguliere) behandelingen kan dit gedaan worden. Sommige van deze behandelingen zijn zó intensief dat er bijwerkingen zijn. Daarom werken we eraan om de bijwerkingen te minimaliseren en tegelijk het probleem bij de bron aan te pakken.

  Acupunctuur en kruiden zijn preventieve en milde middelen. Loop je al een tijd met (pijn)klachten, neem dan contact op voordat je een andere, meer ingrijpende behandeling gaat doen. Zo wordt acupunctuur ingezet om de pijnklachten ná een rugoperatie te behandelen. Het is aangetoond dat dit voor (lage) rugklachten minstens zo effectief is als operaties hiervoor, maar dan veel minder ingrijpend en zonder bijwerkingen!
  Naast het effectief aanpakken van pijn zijn er ook tal van redenen om acupunctuur en kruiden te overwegen naast een andere behandeling. Voor bijvoorbeeld chemotherapie kunnen acupunctuur en kruiden ingezet worden om bijwerkingen als misselijkheid en een gebrekkige eetlust aan te pakken. Het verlichten van de klacht en de situatie draaglijk maken staat altijd voorop.
  Je kunt acupunctuur en kruiden dus gebruiken om intensievere behandelingen te voorkomen, om bijwerkingen te verminderen en daarnaast ook om de bron van een klacht aan te pakken. Voor onze discipline is brandend maagzuur bijvoorbeeld een teken van een niet-functionele spijsvertering. De oplossing voor de lange termijn is om deze te verbeteren en niet alleen het symptoom aan te pakken met een maagzuurremmer.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply