Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Verandering in een oogwenk
  Rate this post

  Als je kampt met een angst of negatieve emoties, kan het helpen om hierover met een expert te praten. Als praten niet voldoende helpt, ga je op zoek naar iets anders. Je wil niet de rest van je leven met dit probleem blijven rondlopen!

  Thirza is docent Wiskunde op een middelbare school: ‘Ik weet dat ik goed in mijn werk ben. Dat hoor ik van mijn leidinggevende en mijn collega’s. Ook kan ik goed overweg met mijn leerlingen. Toch ga ik iedere dag met een rotgevoel in mijn buik naar mijn werk. Ik ben bang om te falen en dingen fout te doen, eigenlijk mijn hele leven al. Het kost me bakken vol energie en ik ben het spuugzat om me zo te voelen. Toevallig las ik laatst op internet over een IEMT, wat staat voor ‘Integral Eye Movement Therapy’. Dit sprak me gelijk aan, omdat ik niet nog tijdenlang gesprekken hoefde te voeren, maar vrij snel en simpel op gevoelsniveau mijn negatieve emoties kon aanpakken. Bij IEMT beweeg je je ogen volgens een bepaald patroon, terwijl je denkt aan datgene wat je zo’n slecht gevoel geeft. Door de oogbewegingen worden er nieuwe verbindingen in de hersenen gemaakt, waardoor de negatieve gevoelens steeds minder worden of zelfs helemaal verdwijnen. In eerste instantie was ik sceptisch, want hoe kon deze simpele methode mij helpen mijn diepgewortelde probleem op te lossen? Toch is het gelukt! Na een aantal sessies merkte ik dat de klomp in mijn buik amper nog voelbaar was als ik naar mijn werk ging. Wat een opluchting! Soms heb ik nog wel eens last van een lichte spanning, vooral bij nieuwe dingen. Maar eigenlijk voelt dat wel lekker, want het zorgt ervoor dat ik me extra goed voorbereid en goed kan focussen op mijn taak. Van angst is echter geen sprake meer.’

  Het verleden laten rusten
  Coach Anne ten Brinke heeft in haar eigen leven ook baat gehad bij IEMT: ‘Toen ik kampte met burn-out en posttraumatische stress, heeft IEMT mij geholpen hiervan te herstellen. Hierdoor raakte ik overtuigd van de effectiviteit van deze methode. Ik leerde het zelf toe te passen en ging cliënten helpen met IEMT. Vaak met prachtige resultaten! Het voordeel van IEMT is dat we niet het hele verleden van de cliënt hoeven op te rakelen. Bij IEMT gaat het erom dat de cliënt de relevante gebeurtenis in gedachten houdt tijdens het volgen van het aangegeven bewegingspatroon met de ogen. Hierdoor zullen de negatieve gevoelens rond deze gebeurtenis of kwestie verminderen.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply