Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Verantwoord afslanken
  Rate this post

  Mensen beginnen vaak, zonder naar de oorzaak van het overgewicht te kijken, een (crash)dieet. Op korte termijn leidt dit vaak wel tot snel gewichtsverlies, maar op langere termijn zorgt het er vaak voor dat het juist leidt tot gewichtstoename, omdat de oorzaak van het overgewicht niet wordt aangepakt.

  Een streng dieet hou je vaak maar voor een beperkte periode vol, en na afloop verval je weer in oude voedingsgewoonten, met gewichtstoename als gevolg. Bovendien zijn veel diëten vaak ongezond voor je lichaam, omdat je lichaam door het dieet een tekort krijgt aan bepaalde voedingsstoffen.
  Als voedingsdeskundige besteed ik daarom veel aandacht aan de intake. Samen kijken we wat de vermoedelijke oorzaak van het overgewicht is. Vervolgens stel ik een voedingsadvies op, dat erop gericht is stap voor stap het beoogde doel te bereiken. Het gaat er vaak om ingesleten voedingsgewoonten te doorbreken. Dit kan te maken hebben met wát je eet, maar ook met wannéér je eet. Door dit stap voor stap aan te pakken, is het gemakkelijker vol te houden. Het is veel gezonder voor je lichaam, je hoeft niet anders te eten dan de rest van het gezin en je hoeft er geen ‘superfoods’ voor in huis te halen.
  Mijn voedingsadvies is erop gericht om het ­lichaam te voorzien van de benodigde voedingsstoffen, gewoon door gebruik te maken van pure producten. Dit leidt uiteindelijk tot een geleidelijker gewichtsverlies met een veel beter resultaat op de lange termijn. Ik kan recepten aanreiken die niet alleen erg lekker zijn, maar ook gemakkelijk om te maken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply