Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Verantwoord zonnen
  Rate this post

  We zitten weer in de periode van veel zon en hoge temperaturen. Heerlijk buiten zitten of liggen… Allemaal prima, maar denk wel aan je huid! Want de zon geeft ons niet alleen allerlei voordelen, zoals de aanmaak van vitamine D, maar ook nadelen, waar­onder huidschade, tot aan huidkanker toe.

  Huidkanker komt helaas steeds vaker voor in ons land, en geschat wordt dat in de komende jaren 1 op de 10 Nederlanders ermee te maken krijgt. Maar te veel in de zon zitten zorgt ook voor pigmentvlekken en rimpels. En wil je al bruin op je vakantiebestemming aankomen en van te voren onder de zonnebank? Realiseer je dan dat de zonnebank ook risico’s met zich meebrengt. Je moet dus niet te veel tijd doorbrengen in de zon, en je goed en regelmatig insmeren.

  Insmeren altijd nodig?
  Het hele jaar door een beetje een teint hebben is trouwens gezonder dan 1 of 2 keer per jaar heel bruin worden. En verbranding geeft de meeste schade. Dit moet dus voorkomen worden. Een overmaat aan zonlicht kan kanker veroorzaken, maar verstandige, verantwoorde, gematigde en tactische blootstelling aan zonlicht kan kanker juist helpen voorkómen. Denk aan de de dagen in het najaar en de winter, maar ook dagen in het voorjaar. Bij een indicatie voor huidkanker, (medische) aandoening of medicatie, kan de regel anders zijn.

  Kies het juiste product
  Maar welke producten zijn goed voor jouw huid? Heb je wel eens op de verpakking gekeken van het product waar je je mee insmeert? Er staan waarschijnlijk allemaal termen en stoffen op waarvan je de werking niet kent. Want wat is het verschil tussen chemische of fysische filters? Kun je beter een olie of een crème gebruiken? En je hebt vast wel eens van de beschermingsfactor of de term ‘SPF’, de ‘sun protecting factor’, gehoord. Maar welke factor is geschikt voor jouw huid? Als je het antwoord wilt weten op al die vragen over jouw huid, kun je het beste een bezoekje brengen aan een huidtherapeut.

  Prima advies
  Huidtherapie Amersfoort is een praktijk voor huidtherapie in de brede zin van het woord. Aandoeningen als acne, overbeharing, oedeem, pigment-/ vaatafwijkingen en littekens worden er op serieuze en professionele wijze behandeld, en de praktijk kan je ook prima adviseren rond de juiste zonbescherming. Huidtherapie Amersfoort is lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en ingeschreven in het Kwaliteitsregister. De praktijk is dagelijks geopend en heeft ruime openingstijden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply