Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Verbeter je conditie
  Rate this post

  Om gezond te zijn moeten we niet willen leven als oermensen. Oermensen werden niet oud en leden aan artrose en stress. Wat ze wel deden was – noodgedwongen – veel ­bewegen. Voor een goede levensstijl is gevarieerde voeding, regelmaat, rust en ­voldoende beweging nodig.

  De mate waarin mensen bewegen wordt vaak flink overschat. Twee uur fitness per week lijkt al heel wat, maar wat doen we die andere 166 uur in de week?

  Regelmatig, liefst dagelijks, meer dan een half uur achtereen flink wandelen, fietsen, sporten of oefenen, kan de conditie en het uithoudings­vermogen verbeteren. Gewrichten blijven soepeler, spieren sterker en het gemak van ­bewegen neemt toe. Voor ouderen draagt het ook bij aan het behoud van hun zelfstandigheid. Chronische aandoeningen als suikerziekte, artrose, hart- en vaatziekten, longproblemen en bijvoorbeeld psychische klachten blijken positief beïnvloed te worden door de juiste hoeveelheid beweging en oefening. Goede begeleiding kan blessures en trainingsfouten voorkomen. Iedereen die behoefte heeft aan deskundige advies of begeleiding bij het verbeteren van de lichamelijke conditie kan hiervoor contact opnemen met zijn of haar (sport-)fysiotherapeut. De gespecialiseerde fysiotherapeut kan uw situatie beoordelen en een passend advies geven.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply