Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Verbeter je conditie
  Rate this post

  Bootcamp is een intensieve fysieke training in de natuur. Wil je graag je conditie verbeteren, sneller en sterker worden en misschien een paar kilo’s kwijt of gewoon lekker bewegen, dan is bootcamp iets voor jou.

  Er komen geen apparaten of gewichten aan te pas: je maakt vooral gebruik van je eigen lichaamsgewicht en van hekjes en bankjes in het park. Een trainingsessie duurt een uur. In dat uur doe je van alles: hardlopen, buikspieroefeningen, benen, armen en conditietraining. Het is dus niet alleen krachttraining, maar ook duur- en intervaltraining. De meeste bootcamp-trainingen zijn in een groep. Iedereen kan het daarbij zo zwaar maken als die zelf kan én wil. Maar om resultaat te krijgen, zijn natuurlijk wel zweetdruppels nodig!
  Of je nu een beginnende sporter bent of gevorderd, man of vrouw, jong of niet-meer-­zo-jong, fit of een couch potato: voor iedereen is er een passende bootcamp-training. Je bepaalt zelf hoe zwaar je de trainingen maakt door de manier waarop je de oefeningen uitvoert. En als je bijvoorbeeld een (lichte) blessure hebt, kunnen we bepaalde oefeningen aanpassen of vervangen, zodat je sport op een manier die je aankunt. Na een topsportcarrière in het roeien ben ik docent geworden in het basisonderwijs, maar toch bleef de sport trekken. Het buiten bezig zijn, mensen motiveren en de gezelligheid die de oefeningen en de groepssamenstelling met zich meebrengen, maken mij gelukkig. Elke dag, en elke training is anders, al is het alleen al door het weer en de verschillende plekken waar we heengaan.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply