Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Verbeter je conditie
  Rate this post

  Fysiotherapie bij mensen met kanker richt zich op lichamelijke klachten en problemen die je ervaart in het dagelijks leven als gevolg van kanker en van de medische behandeling. Een oncologiefysiotherapeut is gespecialiseerd en opgeleid in het begeleiden van mensen met kanker gedurende elke fase van de ziekte.

  Een oncologiefysiotherapeut heeft een tweejarig ­opleidingstraject gevolgd na de fysiotherapieopleiding. ­Tijdens de opleiding tot oncologiefysiotherapeut worden de kennis, vaardigheden en competenties verworven die nodig zijn om mensen met kanker goed te begeleiden. ­Kennis van de onderliggende ziekte, de medische behandeling en de gevolgen van de behandeling is erg belangrijk om een behandeling op maat te kunnen geven. Een oncologiefysiotherapeut is door de opleiding volledig op de hoogte van indicaties en contra-indicaties voor fysio­therapeutische interventies, zodat een kwalitatief goede en veilige ­behandeling is gewaarborgd.

  Klachten
  Wellicht heb je klachten als gevolg van kanker of als gevolg van de medische behandelingen. De meest voorkomende klachten tijdens en na de behandeling van kanker zijn langdurige vermoeidheid en energiegebrek, verlaagd uithoudingsvermogen en spierkracht, pijn die kan voorkomen in het gehele lichaam, verminderd zelfvertrouwen en verlies van vertrouwen in het eigen lichaam, en sombere gevoelens. Deze algemene klachten hebben vaak een lichamelijke en geestelijke component, die elkaar beïnvloeden. De oncologiefysiotherapeut is hierin gespecialiseerd en kan samen met jou behandeldoelen opstellen op fysiek, psychisch en sociaal gebied gericht op bovenstaande problemen.
  Uit onderzoek is gebleken dat een trainingsprogramma ­gericht op het verbeteren van de algehele conditie en kracht, klachten zoals vermoeidheid kan verminderen. Ook is uit onderzoek gebleken dat behandeling door middel van training, ontspanningstherapie of massage pijnklachten kan verlichten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply