Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Verbeter je vruchtbaarheid
  Rate this post

  Wist je dat ongeveer 15% van de stellen hulp nodig heeft bij het zwanger raken? Er zijn ­verschillende medische oorzaken waarom je als vrouw niet zwanger zou kunnen worden. Denk hierbij aan endometriose, PMS of problemen aan je eierstokken of eileiders. Maar soms is de oorzaak niet duidelijk. Wanneer zwanger worden niet vanzelf gaat, kan het zijn dat je wat fysieke én emotionele steun nodig hebt. Wist je dat acupunctuur je kan helpen om zwanger te worden?

  Voor de vruchtbaarheid van vrouwen begin ik meestal met het optimaliseren van de menstruatie­cyclus. Het is niet alleen vervelend als je onregelmatig menstrueert, veel pijn of bloedverlies hebt, het houdt ook vaak in dat er een bepaald evenwicht verstoord is. ­Acupunctuur helpt dit te herstellen. Wanneer je een acupunctuur­behandeling ondergaat, wordt de energie en de doorbloeding van de gynaecologische organen versterkt. Daarnaast zorgt het voor een goede hormoonhuishouding én ­vermindering van stress.
  Als zwanger worden niet vanzelf gaat, brengt dit meestal veel spanning en stress met zich mee. Je hebt stress omdat je niet zwanger wordt, en je wordt niet zwanger omdat je gestrest bent. Acupunctuur kan deze vicieuze cirkel doorbreken. Ook voeding en jouw levensstijl kan een belangrijke rol spelen bij zwanger raken. Tijdens de behandelingen wordt hier dan ook naar gekeken. Je kunt het beste ongeveer 2 maanden voor een natuurlijke zwangerschapspoging of vruchtbaarheidsbehandeling starten met acupunctuur. Die tijd is nodig om een goede basisconditie te creëren en je optimaal voor te bereiden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply