Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Vergroot de kans op een gezonde baby
  Rate this post

  Heb je een kinderwens of wil je als vrouw graag weten hoe je je het beste kunt voorbereiden op een gezonde zwangerschap? Er zijn veel factoren die een rol spelen om een gezonde zwangerschap te bevorderen en de kans op een gezonde baby te vergroten.

  Er is op dit moment nog weinig aandacht en bewustwording rond het belang van voeding en leefstijl bij een optimale vruchtbaarheid en een gezonde zwangerschap voor de toekomstige moeder en het kind. Pas na 8 tot 12 weken zwangerschap komt een zwangere vrouw doorgaans bij een zorgverlener, terwijl onderzoek laat zien dat juist de eerste weken bepalend zijn voor de groei van het embryo, de vorming van de placenta en het verloop van de zwangerschap. Leefstijl en voeding spelen hierbij een belangrijke rol. En omdat leefstijlveranderingen tijd en hulp kosten, is het verstandig om vóór de zwangerschap preconceptiezorg te krijgen.

  Voeding en suppletie
  Voeding doet er echt toe, zowel bij de vruchtbaarheid als bij de kans op aangeboren afwijkingen en bij de groei van het kind. De hoeveelheid en kwaliteit van de voeding heeft directe invloed op de groei, de aanleg van het hart en het vaatstelsel en de programmering van de organen.
  Van iedere vrouw die zwanger wil worden, is het daarom van belang te weten hoe haar algemene gezondheid is. Het is daarbij ook belangrijk om de voedingsgewoonten in kaart te brengen. Hoe wordt het eten bijvoorbeeld verdragen? Vitaminen en mineralen zijn essentieel voor een zwangere vrouw. Iedereen weet dat foliumzuur noodzakelijk is, maar vitamine B6 en B12 zijn net zo belangrijk. Veel vrouwen hebben ook een tekort aan vitamine D en magnesium, waardoor de vruchtbaarheid kan afnemen. Het is daarom ook belangrijk om in kaart te brengen welke tekorten er zijn en hoe een vrouw dit het beste kan aanvullen door middel van voeding en suppletie.

  Goede darmflora
  Een gezonde darmflora van de moeder zal het kind een goede start geven. De baby krijgt namelijk tijdens de bevalling de darmflora van de moeder. Daarnaast wordt de darmflora opgebouwd door het geven van borstvoeding. De darmflora van de moeder moet dus zo goed mogelijk zijn. Baby’s die een gezonde darmflora meekrijgen van de ­moeder, hebben een verminderde kans op het ontwikkelen van aandoeningen als astma, eczeem, lage weerstand, ­allergieën en darmproblemen. Het advies aan alle vrouwen is dan ook: begin met je darmflora te versterken en te herstellen al voordat je zwanger wordt. Je darmflora doormeten vóór de bevruchting is een mooie manier om je darmgezondheid in kaart te brengen en iets te doen met de resultaten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply