Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Vergroot je kans op een gezonde zwangerschap
  Rate this post

  Wanneer je zwanger bent, wil je het beste voor je kindje. Wie kan jou daar beter op voorbereiden dan de verloskundige? Dat is trouwens ook degene tot wie jij je kunt wenden wanneer je een kinderwens hebt. Bij de verloskundige vind je alle informatie over wat je kunt doen om de kans op een gezonde zwangerschap en een gezond kind te vergroten.

  Tijdens het kinderwensspreekuur krijg je ­persoonlijk advies over gezond leven en ­zwanger worden. Komen er ziektes in jullie familie voor, gebruik je medicijnen en hoe zit het met alcohol en roken? Ook kun je eventueel al starten met het gebruik van foliumzuur en worden gezondheidsrisico’s besproken.
  Zodra je weet dat je zwanger bent, kun je je al aanmelden bij Donna. Bij de controles die je tot aan de bevalling krijgt, maak je kennis met de zes verloskundigen van de praktijk (Cara Simons, Liesbeth van Stijn, Siegrid ­Hoekstra, Monique jansen en Gerard Jansen.) zodat je, wanneer de bevalling zich eenmaal aandient, de dienstdoende verloskundige kent. Ook na je bevalling blijft de verloskundige je nog volgen. Die komt in de eerste week vier keer langs om na te praten en controleren of alles goed gaat, en na zes weken, als afsluiting van je kraamtijd, ga je nog even langs bij de praktijk voor de nacontrole, waarna de zorg voor je kindje wordt overgedragen aan het consultatiebureau.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply