Rate this post
 • Het verhaal van je lichaam
  Rate this post

  Hoe vaak zijn we niet met onze aandacht buiten onszelf? Bij wat we denken dat die ander wil, nodig heeft of over ons denkt? Hiermee leggen we onze basisveiligheid buiten onszelf en leven we met een constante alertheid in ons lichaam. Als je nu de aandacht naar binnen richt, wat leeft er dan (letterlijk) in jou? Wat ervaar je in je lichaam? Wat wil zich van binnenuit manifesteren in de wereld? Dit zijn vragen die mij steeds weer terugroepen naar binnen, wanneer ikzelf in de waan van alledag dit oude patroon herleef. 

  Jarenlang leefde ik als een wandelend hoofd. De signalen die mijn lichaam me gaf, negeerde ik, omdat ik mijn eigen binnenwereld veel te spannend vond. Toen ik eindelijk begon te luisteren, was dat het begin van de meest -fascinerende reis die ik ooit gemaakt heb.  Een reis die nog steeds voortduurt en me laagje voor laagje laat afdalen in wie ik in wezen ben. Counseling (tri-energetica), verschillende healingvormen, familieopstellingen, systemisch lichaamswerk en vele andere trainingen  vergezellen mij op deze innerlijke reis.

  Inmiddels begeleid ik zelf alweer 9 jaar mensen in hún reis naar binnen. Ik werk daarbij vooral met familie-/ ziekteopstellingen en merk dat de focus daarin steeds meer verschuift naar  het verhaal dat het lichaam wil vertellen.  Dat vraagt om verstilling van het hoofd en gewaarworden in het lichaam. Wij denken altijd dat we iets moeten doen, omdat er anders niks gebeurt. Maar niets is statisch. Alles is altijd in beweging. Het is in het luisteren en in de stilte van het Zijn, dat de volgende beweging van binnenuit ontstaat. Moeiteloos.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply