Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Verhoog je kwaliteit van leven
  Rate this post

  Of het nu over jou gaat of over een vriend of een familielid: kanker heeft altijd een enorme impact en zorgt voor veel verdriet en onzekerheid.

  Ondanks de vele methodes om kanker te genezen, blijft het gissen hoe jouw ziekteproces gaat verlopen. Naast de lichamelijke ongemakken kunnen er dan ook veel zorgen bij komen kijken en kan het gepieker de kop opsteken. Deze piekergedachten dragen echter zelden bij aan een sneller herstel of het gemakkelijker kunnen omgaan met de situatie. Zelfs als je in de gelukkige situatie terechtkomt dat je genezen bent verklaard, is het vaak nog niet voorbij. De spanning en onzekerheid kunnen aanwezig blijven.

  In eigen handen
  Zou het niet fijn zijn om ondanks de ziekte en ondanks alle uitdagingen die bij daarbij horen, de kwaliteit van je leven weer in eigen handen te nemen? Om ondanks de keuzes die je moet maken, de uren in de wachtkamers, de gesprekken en alle ongemakken, je ook weer dat ene bloemetje kunt zien? Om te kunnen genieten van een glimlach en het leven van deze dag te waarderen, ongeacht wat er allemaal nog staat te gebeuren of wat er allemaal al is gebeurd?

  Omgaan met uitdagingen
  Mindfulness kan je daarbij helpen! Deze aandachtstraining is geen medicijn, maar kan je wel helpen beter om te gaan met de uitdagingen van het leven met kanker. Door middel van mindfulnessoefeningen, die voor het grootste deel bestaan uit meditatie, krijg je onder meer inzicht in je eigen gedachten en reacties.
  Met mindfulness leer je om andere keuzes te maken. Een belangrijk aspect is dat je leert meer in het hier en nu te zijn. Dat je accepteert wat er is. Dit betekent niet dat je niks doet, maar meer dat je het erkent. Hierdoor ontstaat er ruimte om te ontdekken dat er nog heel veel in je leven is wat wel goed is, en dat kan je helpen om te leren omgaan met deze ingrijpende ziekte en het een plek in je leven te geven.

  Enthousiast?
  Wil jij ook een mindfulnesstraining volgen? Kijk op de website van het Mindful Netwerk voor een mindfultrainer bij jou in de buurt. Alle trainers die zijn aangesloten bij dit netwerk, zijn professionele en gecertificeerde trainers. Ook vind je hier alles wat je moet over weten over de verschillende trainingen. Ben je zelf trainer en wil je je verbinden met andere professionals binnen jouw vakgebied? Dan is de site ook de moeite waard.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply