Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Verhoog je weerstand
  Rate this post

  Misschien heeft je oma je weleens, vol afschuw, verteld over de levertraan die zij dagelijks moest slikken zodra de ‘r’ weer in de maand was. Wellicht kreeg je zelf elke dag een dragee multivitamines om je weerstand te verhogen. Want hoe je het ook wendt of keert: met de komst van de herfst doet ook het verkoudheids- en griepseizoen weer zijn intrede.

  Een verkoudheids- of griepvirus wordt actief zodra de temperaturen buiten dalen. Als het buiten kouder wordt, gaan wij juist binnen zitten met de verwarming aan en de ramen en deuren dicht. Wanneer je zo met elkaar in een slecht geventileerde ruimte zit, verspreidt het virus zich al snel van de één naar de ander.
  Op zo’n moment hangt het van de hoogte van je weerstand af of je ziek wordt of niet. Je immuunsysteem heeft als taak om bacteriën en virussen, die je lichaam binnendringen en je gezondheid bedreigen, te bestrijden. Je weerstand kan door verschillende oorzaken, bijvoorbeeld door stress, vermoeidheid, ongezonde voeding of een slechte leefstijl, verlaagd zijn. En dat maakt je kwetsbaar.
  Je kunt je weerstand versterken door bijvoorbeeld vitaminen te slikken en te zorgen voor verantwoorde voeding, maar het kan ook op een veel natuurlijker manier, namelijk met acupunctuur. Deze eeuwenoude Chinese geneeswijze kan je natuurlijke weerstand versterken. Wanneer je energiehuishouding in balans is, ben je minder vatbaar voor ziektekiemen en virussen. Je vat minder snel een koutje en wanneer je iets hebt opgelopen, kun je door een versterkte weerstand hier beter en sneller van herstellen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply