Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De verleidelijke geur van warme chocolademelk
  Rate this post

  Chocola is het uitgelezen middel om de donkerste en koudste maanden van het jaar mee door te komen. Het is dan ook vast geen toeval dat het Sinterklaasfeest, Kerst en Valentijnsdag in deze periode vallen. Want zeg nu zelf, chocola is onlosmakelijk met dergelijke feesten verbonden. Maar ook in de dagen daaromheen is het heerlijk om jezelf of een ander mee te verrassen. Om te verwennen, van te genieten en bij weg te dromen.

  Warme chocolademelk
  Benodigdheden
  • Martinez smeltchocola of chocoladespoon
  • Warme melk

  Werkwijze:
  Gemak dient de mens en daarom heeft Martinez de uitgelezen producten om in een handomdraai een heerlijke beker warme chocolademelk maken. Je kunt zelfs nog kiezen uit melk of puur.
  Wil je zelf de concentratie chocola bepalen, kies dan voor Martinez smeltchocola. Afhankelijk van wat jij zelf het lekkers vindt, laat je veel of weinig stukjes chocola in een beker warme melk smelten.
  Je kunt ook kiezen voor een spoon: een houten roerstaafje met een blokje chocola eraan. Zet hem in een beker warme melk en roer tot het blokje gesmolten is.

  Variatietips:
  Je maakt warme chocolademelk nog lekkerder met een flinke dot slagroom. Dat ligt natuurlijk voor de hand. Maar je kunt ook voor marshmallows, een snufje kaneel of een scheutje whiskey kiezen. Wedden dat warme chocolademelk deze winter jouw favoriete drankje wordt?

  Een stukje geschiedenis
  Doe je ogen eens dicht en probeer je de smaak van chocola voor te stellen. Heerlijk zacht en romig. ­Langzaam smeltend in je mond. Lekker hè. Kun jij je voorstellen dat er ooit een tijd was dat nog niemand ooit van chocola gehoord had? Ondenkbaar nietwaar? En toch is het zo.
  Pas aan het begin van de 19de eeuw werd in Nederland begonnen met de productie van cacao en chocolade. Spanje was het eerste Europese land dat, driehonderd jaar eerder, kennismaakte met deze lekkernij. Chocola werd toen voor het eerst vanuit Mexico geïmporteerd. Met ingrediënten als vanille, piment en chilipeper, was het daar een populaire drank die vermoeidheid tegen zou gaan. De Europeanen vervingen de chilipeper door suiker waarna de exclusieve drank al snel werd gedronken bij officiële audiënties bij de Franse koning.
  Pas toen aan het eind van de 18de eeuw de chocolade in prijs begon te dalen, was deze romige en zoete drank niet alleen meer voorbehouden aan het hof en de adel, maar ontdekte ook de ‘gewone’ mens de smaak van chocolade.
  De eerste eetbare chocola werd in 1847 gemaakt door de Britse Quaker Joseph Fry. Sindsdien is chocola niet meer uit ons leven weg te denken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply