Rate this post
 • Verlicht van dagelijkse pijn
  Rate this post

  Leven met chronische pijn is helaas voor veel mensen een werkelijkheid. Er gaat vrijwel geen dag voorbij dat je geteisterd wordt door vervelende pijntjes. Even schoonmaken, sporten, spelen met je kinderen of tuinieren zonder dat je lijf in vuur en vlam staat is er niet bij. Handelingen die voor anderen vanzelfsprekend zijn, kosten jou veel moeite.

  Aandoeningen zoals artrose, ontstekingen of reuma kunnen het dagelijks leven behoorlijk in de weg zitten. De oorzaak van chronische pijn is niet altijd even duidelijk, wat de behandeling ervan lastig maakt. Was er maar een manier om de pijn beheersbaar te maken en de klachten in toom te houden, zodat je weer zorgeloos je dagelijkse activiteiten kunt doen.

  Aanhoudende klachten
  Ontstekingen in het lichaam kunnen zich uiten in onverklaarbare vermoeidheid, temperatuurverhoging, vage pijnklachten, rode verkleuringen of zwellingen. Deze ontstekingen kunnen acuut zijn, maar soms zijn ze blijvend en worden ze chronisch. Op veel plekken in het lichaam kun je er last van hebben, in de vorm van aanhoudende whiplash of rugpijn, maar ook artrose, fibromyalgie, reuma en hoofdpijn. Vaak kunnen reguliere artsen hier weinig aan doen, maar in veel gevallen kan cryotherapie wél iets betekenen.

  Ontstekingsreacties
  Ontstekingen in het lichaam zijn soms een reactie op prikkels van buitenaf, zoals bacteriën, virussen en schimmels, chemische stoffen, warmte en straling. Daarnaast speelt verkeerde voeding, stress of darmproblemen vaak een rol. Maar de oorzaak kan ook in het lichaam zelf liggen, zoals bij reuma het geval is. Er is dan sprake van een auto-immuunreactie: het lichaam valt als het ware zichzelf aan. Gezonde cellen en stoffen worden als indringers gezien en uit de weg geruimd door je afweer.

  Vicieuze cirkel
  Als gevolg van chronische pijnklachten kun je moeite hebben met bewegen. Dat zit het herstel in de weg, omdat lichaamsbeweging cruciaal is voor het beter worden van klachten. Als je de oefeningen die jou hierbij kunnen helpen niet goed kunt uitvoeren, kom je al snel in een vicieuze cirkel terecht. Cryotherapie brengt hier verandering in. Deze vorm van koudetherapie gaat pijn en stijfheid van het lichaam namelijk tegen, waardoor het bewegen weer makkelijker wordt.

  Werking van cryotherapie
  Vivian van Hoof van Frozen Cryo ziet dat veel mensen met chronische pijnklachten baat hebben bij Whole Body Cryotherapie. ‘Cryotherapie is geen geneesmiddel voor chronische aandoeningen, maar het kan een reguliere behandeling wel ondersteunen en aanvullen. Het immuunsysteem wordt versterkt en krijgt eigenlijk een constante reset. Dat komt doordat de kouprikkel de doorbloeding stimuleert en het lichaam aanzet om het natuurlijke genezingsproces te starten. Ontstekingen en heftige immuunreacties worden op deze manier geremd.’

  Betere gemoedstoestand
  Wanneer je dagelijks te maken hebt met pijn, kun je hier soms moedeloos van worden. Hoewel je probeert om positief te blijven en de goede moed erin te houden, valt dit niet altijd mee. Cryotherapie helpt daarom niet alleen bij pijnbestrijding, maar het bevordert ook de gemoedstoestand. Door de behandeling komen de zogeheten geluksstofjes endorfine en serotonine vrij. Dit werkt pijnstillend en zorgt ook dat bijkomstige negatieve gevoelens, zoals neerslachtigheid en lusteloosheid, afnemen.

  Pijnloos en zonder bijwerkingen
  Cryotherapie kan daarnaast ingezet worden als (aanvullende) behandeling bij huidziekten. Zo kan het onder andere de uitbraak van psoriasis en eczeem verminderen. De kouprikkel stimuleert namelijk de aanmaak van gezonde huidcellen en gaat ontstekingen in de huid tegen. Pijn, jeuk, zwellingen en roodheid in het gezicht zullen hierdoor ook aanzienlijk verminderen. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over bijwerkingen. Een behandeling met cryotherapie is geheel veilig én pijnloos.

  Gratis consult
  Tijdens een vrijblijvend consult stel je samen met de specialist een persoonlijk behandelplan op. Dit behandelplan wordt gebaseerd op jouw wensen, gezondheidstoestand en uiteraard het advies van de specialist.

  Over Frozen Cryo
  Als één van de weinige studio’s in Nederland kun je bij Frozen Cryo terecht voor cryotherapie. Deze vorm van koudetherapie werd al veel gebruikt door topsporters, maar is nu ook bereikbaar voor een groter publiek. Na drie minuten in de koudecabine is je bloed zeer zuurstofrijk: blessures herstellen sneller, pijn vermindert, je krijgt mentaal een boost en afvalstoffen worden sneller afgevoerd, wat een gunstig effect heeft op je huid. Kortom: je voelt je gelijk een stuk energieker. Naast de cryotherapie geeft Frozen Cryo ook vitamine-infusen, die zowel je immuunsysteem als je lichaam een boost geven.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply