Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Verlichtende massage bij kanker
  Rate this post

  Als de ziekte kanker bij je wordt geconstateerd, staat je leven van het ene op het andere moment volledig op zijn kop. Alle aandacht van artsen en medische specialisten is ­gericht op je ziekte en het behandelen daarvan.

  De verschillende therapieën (zoals chemo­therapie, radiotherapie en ­hormoontherapie) en/of operatie hebben grote impact op je ­lichaam. De onzekerheid, spanning en ­vermoeidheid hebben grote gevolgen voor je emoties. Massage kan ontspanning, rust en verlichting geven tijdens het ziekteproces of daarna. Je lichaam is zó hard aan het werk en verdient een moment van rust. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met kanker vaak profijt hebben van een massage. Die ondersteunt het herstel van lichaam en geest. De zachte aanrakingen met weinig druk worden liefdevol en met aandacht gegeven. Je mag er helemaal zijn met alle gevoelens die de ziekte met
  zich meebrengt.

  Ik ben aangesloten bij het Netwerk Massage bij Kanker (www.massagebijkanker.nl) en heb voor deze massagetechniek een speciale opleiding voor professionele massagetherapeuten gevolgd. De massages worden met olie direct op de huid gegeven. Mocht je hier – om wat voor reden dan ook – moeite mee hebben, dan kan
  ik rustig over je kleding heen masseren.
  Voor de massage vraag ik je een intake­formulier in te vullen. Ik kan dan binnen de ­beperkingen van je ziekte en behandelingen je een op jou toegespitste massage geven, waardoor je lichaam niet verder uit balans raakt maar juist ontspant.

  Ik geef deze massage in mijn praktijkruimte in Numansdorp, maar als je niet in staat bent om daarnaartoe te komen, kan ik de massage ook bij je thuis geven.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply