Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Verlichting tijdens zwangerschap
  Rate this post

  Misselijkheid, vermoeidheid, rugpijn én een trage stoelgang. Een sombere stemming, angst en spanning. Ben je zwanger en komt dit je bekend voor? Wist je dat acupunctuur bij lichamelijke en geestelijke zwangerschapsklachten als deze verlichting kan bieden?

  Met acupunctuur is het mogelijk om zwangerschapsklachten op een natuurlijke en veilige manier te behandelen. Aangezien je tijdens de zwangerschap veel medicijnen niet mag slikken, kan acupunctuur de uitkomst zijn. Klachten als zwangerschapsmisselijkheid ontstaan omdat je maag door de groeiende baarmoeder in de verdrukking komt.

  Acupunctuur helpt om de energetische werking van de maag te versterken en kan eveneens eventuele andere blokkades in je lichaam opheffen die de klachten mede veroorzaken. De acupuncturist kan ook helpen om je baby te laten omdraaien als die in een stuitligging ligt. Bij een stuitligging worden specifieke acupunctuurpunten behandeld die ervoor kunnen zorgen dat de baby ‘spontaan’ draait in je buik. Dit is het meest effectief rond de 34e week van je zwangerschap.

  Tot slot kan acupunctuur helpen om je geest en je lichaam voor te bereiden op de bevalling. De behandeling is erop gericht om jou te laten ontspannen. Het voorbereiden van je lichaam gebeurt bijvoorbeeld door het verweken van de baarmoedermond en het versterken van de energie die voor effectieve weeën zorgt. Op die manier kunnen de ontsluiting en de bevalling soepeler verlopen en ben je beter bestand tegen de bevallingspijn. Nadat de baby is geboren, volgt er een drukke tijd. Je hele leven staat op zijn kop met de zorg voor je kindje. En dat terwijl je moet herstellen van de zwangerschap en bevalling.

  Acupunctuur kan helpen bij herstel, ook van een keizersnede. Ook bij borstvoedingsproblemen en postnatale depressie kan acupunctuur helpen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply