Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Verlies geen haren om stress!
  Rate this post

  Als je hebt gemerkt dat je haarverlies is toegenomen tijdens de coronaperiode, dan ben je zeker niet de enige. Veel mensen voelen zich namelijk gespannen en ervaren meer stress door alle onze onzekerheid en veranderingen. Een van de gevolgen daarvan is mogelijke haaruitval, of verergering van al bestaande haarproblemen.

  Dagelijks verliezen we zo’n 50 tot 100 haren als onderdeel van de natuurlijke levenscyclus van het haar. Normaliter komt er dan vanzelf een nieuwe lok haar voor in de plaats. Maar wanneer je haar in bosjes uitvalt en het maar niet teruggroeit, wordt het tijd om actie te ondernemen. Zeker als je blijvende stressklachten hebt die je maar niet van je af kunt schudden.

  Hormonenverkeer
  Stress ontregelt het hormonenverkeer in het lichaam. Onder invloed van stress wordt namelijk cortisol aangemaakt. Cortisol hoopt zich op in de talgklier en zorgt op zijn beurt voor een teveel aan melkzuur. Niet alleen veroorzaakt dit haaruitval, het blokkeert ook nieuwe haargroei. De haarschubben laten los, je haar wordt dunner en de haarwortel raakt beschadigd. Bovendien kun je last krijgen van een jeukende hoofdhuid.

  Tijdelijk haarverlies
  Gelukkig hoeven jouw haarproblemen als gevolg van stress niet permanent te zijn. In de meeste gevallen is haaruitval tijdelijk en groeit je haar weer terug zodra de stress onder controle is en het cortisolniveau hersteld is. Hoe korter de stressperiode heeft geduurd, hoe groter de kans dat je haar weer volledig herstelt. Om je haargroei weer op weg te helpen, is het dus van belang om de stress terug te brengen. Voldoende slaap en ontspanning is hiervoor erg belangrijk.

  Haarvitamines
  Ook kan het helpen om je eetpatroon aan te vullen met vitamines die haaruitval verminderen of voorkomen. Vitamine B, ijzer, selenium en zink helpen je haar gezond te houden, terwijl aminozuren als carnitine, cysteïne en taurine de haargroei stimuleren. Daarnaast houden vitamine A en D de hoofdhuid gezond.

  Ondersteun de hoofdhuid
  Bij tijdelijk haarverlies is de juiste ondersteuning van de hoofdhuid essentieel, zodat het haar de kans krijgt om zichzelf te herstellen. Zo helpt een ontspannende hoofdhuidmassage om de doorbloeding van de hoofdhuid te verbeteren. Niet alleen werkt dit ontspannend, maar het kan de bestaande haargroei zelfs bevorderen bij regelmatige herhaling.

  Over de specialist
  Kamp jij met haarverlies, om welke reden dan ook? Haarinstituut Nederland staat voor je klaar om je het perfect passende haarstuk, haarwerk of pruik te bezorgen. Hedie Scheeper-Vrieze: ‘Wij hebben altijd aandacht voor jouw wensen en doen er alles aan om dit werkelijkheid te maken, zodat je je weer op en top jezelf kunt voelen.’

  Haarverzorging + ontspanning
  Een spa treatment van Haarinstituut Nederland geeft je hoofdhuid weer de verzorging die het nodig heeft. Op basis van een huidanalyse wordt bepaald welke verzorgende producten nodig zijn om haar weer voller en steviger te maken. De voedende ingrediënten in onze producten pakken haarproblemen vanaf de haarwortel aan. Daarnaast is een therapiekuur met een combinatie van haarlotion, proteïnespray en capsules mogelijk. Zo wordt de haargroei weer van binnenuit gestimuleerd.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply