Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Verlos je lichaam van stress

  Eén op de drie mensen krijgt de diagnose kanker en heeft daardoor te maken met een vaak langdurig behandeltraject. Zo’n traject is zwaar en gaat gepaard met allerlei emoties en stress. Wat zou het dan fijn zijn als er iets bestond dat het traject voor jou iets makkelijker zou maken.

  Zodra je de diagnose kanker krijgt, maar ook tijdens het behandeltraject en bij het verwerken van alle gebeurtenissen, ervaar je veel stress. Dit kun je er eigenlijk niet bij gebruiken, maar het is ook lastig om zo’n periode stressvrij door te komen. Stress is een menselijke reactie en normaal gesproken weet jouw lichaam prima om te gaan met het verwerken hiervan. Teveel stress is echter lastig te verwerken voor jouw kwetsbare lichaam en geest en bovendien niet bevorderlijk voor het genezingsproces.

  Drie manieren van spanning
  Door onder andere de behandelingen voor kanker bouw je veel fysieke spierspanning op. Door de zorgen over het heden en de toekomst, de onrust en de zorgen die kanker met zich meebrengt, bouw je mentale spierspanning op. Bovendien bouw je ook nog eens chemische spierspanning op door de chemo, de narcose en de medicatie. Je kunt wel concluderen dat deze grote hoeveelheid stress veel te veel is voor jouw kwetsbare lichaam en geest!

  Zelfherstellend vermogen
  BSR-practitioner Irma de Vries legt uit: ‘Op het moment dat jouw lichaam deze overdosis stress niet meer aankan, zet de spanning zich vast in de spieren. De verkrampte spieren drukken op de zenuwbanen, waardoor de communicatie van en naar de hersenen niet optimaal meer verloopt. Deze verstoring beïnvloedt lichaamsfuncties negatief en veroorzaakt allerlei lichamelijke klachten. BSR, ‘Body Stress Release’, is een milde en effectieve methode die het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam activeert.’

  Laag voor laag loslaten
  ‘BSR bestaat uit het geven van kleine, lichte pulsen met de vingers, op de juiste plaats en in de juiste richting. Het lichaam kan hierdoor de spanning laag voor laag loslaten. Je ligt hierbij gekleed en comfortabel op een behandeltafel. Na een aantal behandelingen word je sterker en ben je beter in staat om met jouw ziekte te kunnen omgaan.

  Al 11 jaar Body Stress Release
  Direct nadat ze de BSR-opleiding had voltooid, begon Irma de Vries in 2007 een eigen praktijk, zowel in Laren als in Almere. Vanaf het begin is BSR zó’n succes, dat Irma in haar praktijk fulltime mensen helpt om van hun spierspanning af te komen. ‘Ik vind het geweldig om anderen van hun pijnklachten af te helpen. Het geeft zowel voldoening voor mijn cliënten als voor mij.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply