Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De verloskundige aan huis
  Rate this post

  Nog  voordat  ik  kan  aanbellen,  zwaait  de  voordeur  open  en  word  ik  begroet  door  Shirley  en  haar  enthousiaste  zoontjes  Daan  en  Koen.  We  gaan  naar  de  baby  kijken!  Vader  Bram  zorgt  voor  de  catering,  we  gaan  eerst  een  kopje  thee  drinken  en  praten  over  hoe  het  met  mamma  en  de  baby  gaat.

  Na  14  jaar  in  het  vak  ben  ik  in  2015  met  mijn  praktijk  gestart.  Inmiddels  geniet  ik  met  volle  teugen  van  deze  ontspannen  manier  van  werken.  De  eerste  doelstelling  van  mijn  praktijk  kan  ik  dus  vol  overtuiging  afvinken.  Vroeger  kende  je  de  vroedvrouw  en  de  vroedvrouw  kende  jou.  Dat  gaf  vertrouwen  en  dat  wilde  ik  met  mijn  praktijk  weer  nieuw  leven  in  blazen.  Mijn  vak  is  té  mooi  om  er  niet  de  tijd  voor  te  nemen!

  Shirley:  ‘Ik  ken  Ingrid  van  mijn  vorige  bevallingen  in  het  ziekenhuis  en  dat  is  letterlijk  goed  bevallen.  Ik  had  gelijk  vertrouwen  in  haar  en  kon  me  weer  ontspannen.  Ik  vind  het  heel  fijn  om  nu  door  één  persoon  begeleid  te  worden:  een  vast,  vertrouwd  gezicht.  Ik  weet  wat  ik  aan  Ingrid  heb  en  ik  denk  dat  Ingrid  mij  ondertussen  ook  heel  goed  kan  inschatten.  De  controles  aan  huis  zijn  voor  mij  ook  erg  praktisch,  want  we  hebben  maar  één  auto.  Ik  hoef  geen  oppas  te  regelen  of  in  een  wachtkamer  te  wachten.  Dit  keer  wil  ik  thuis  bevallen.  We  gaan  ervoor!’

  Terwijl  de  thee  afkoelt,  meet  ik  Shirley’s  bloeddruk  op  en  nemen  we  nog  wat  informatie  en  adviezen  door.  Het  gaat  goed  met  de  zwangerschap.  De  gebruikelijke  ongemakken  en  klachten  zet  Shirley  nuchter  aan  de  kant:  ‘Dat  gaat  wel  weer  over.’  Een  doorgewinterde  moeder!  Dan  is  het  tijd  om  te  gaan  voelen  of  haar  buik  goed  groeit  en  om  naar  het  hartje  van  de  baby  te  luisteren.  De  jongens  sjezen  al  naar  de  bank.  Het  blijft  toch  wonderlijk,  zo’n  onzichtbare  baby  in  mamma’s  buik.  Tijdens  de  echo  zit  dokter  Daan  met  z’n  neus  vooraan!  Koen  wil  er  ook  graag  bij  zijn,  maar  hij  lijkt  inmiddels  aan  zijn  slaapje  toe.  Samen  kijken  we  naar  het  beeldscherm.  De  baby  ligt  dit  keer  in  stuit  –  en  dat  mag  nog.  Hij  of  zij  heeft  een  mooie  plons  vruchtwater,  ligt  lekker  te  bewegen  en  groeit  goed.  Dokter  Daan  is  tevreden  en  ik  ben  het  met  hem  eens.  Nog  zo’n  10  weken  te  gaan…  We  kijken  er  naar  uit!

  Woon  je  in  (de  omgeving)  Assen,  Oosterwolde  of  Roden  en  wil  je  ook  graag  bij  SamSam  onder  controle,  kijk  dan  op  mijn  website  hoe  je  je  kunt  aanmelden,  of  bel  naar  06-30655662.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply