Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De verloskundige is er voor je
  Rate this post

  Wanneer je zwanger bent, wil je het beste voor je kindje. Wie kan jou daar beter op voorbereiden dan de ­verloskundige? Zij is trouwens ook degene tot wie jij je kunt wenden wanneer je een kinderwens hebt.  Bij haar vind je alle informatie over wat je kunt doen om de kans op een gezonde zwangerschap en een gezond kind te vergroten.

  In de fase voordat je zwanger wordt, kan de ­verloskundige je advies geven over gezond leven en zwanger worden. Komen er ziektes in jullie familie voor of gebruik je medicijnen? Sommige medicatie tegen onder meer epilepsie, astma of hoge bloeddruk is niet wenselijk om te gebruiken tijdens de zwangerschap, maar er zijn wel goede alternatieven voor. Rook je, gebruik je alcohol of heb je overgewicht? Dan is het belangrijk om hier eerst wat aan te doen. Veel mensen bagatelliseren de invloed van roken en alcohol, maar het is echt heel slecht voor het ongeboren kindje. Daarom kun je er beter al mee stoppen voordat je in verwachting raakt. Ook kun je mogelijk het advies krijgen om al te starten met het gebruik van foliumzuur. Dat verkleint de kans op een open ruggetje bij je kindje, en er worden gezondheidsrisico’s en eventuele complicaties tijdens een vorige zwangerschap of bevalling besproken.

  Goede controle tijdens zwangerschap
  Het is belangrijk om een afspraak bij de verloskundige te maken zodra je weet dat je een kindje krijgt. De eerste afspraak wordt vaak al rond de 8ste week gepland. Iedere zwangerschap is uniek en door advies, voorlichting en onderzoek kunnen eventuele risico’s in kaart worden gebracht. Alles is erop gericht om moeder en kind de best mogelijke zorg te verlenen. Gedurende de gehele zwangerschap zul je regelmatig een bezoek aan de verloskundige brengen, zodat alle ontwikkelingen goed in kaart kunnen worden gebracht en je goed voorbereid bent op de bevalling.

  Na de bevalling
  Ook na je bevalling blijft de verloskundige van Verloskundigen Maatschap Prinscapelle je nog volgen. Vaak komt ze op de vierde of vijfde dag langs voor de hielprik, waarbij er een paar druppeltjes bloed uit de hiel van je kindje worden afgenomen voor onderzoek op een aantal zeldzame ziekten. En na zes weken, als afsluiting van je kraamtijd, ga je nog even langs bij de praktijk voor de nacontrole, waarna je kindje wordt overgedragen aan het consultatiebureau.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply