Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De verloskundige is er voor jou
  Rate this post

  Wanneer je zwanger bent, wil je het beste voor je kindje. Wie kan jou daar beter op voorbereiden dan de verloskundige? Zij is trouwens ook degene tot wie jij je kunt wenden wanneer je een kinderwens hebt. Bij haar vind je alle informatie over wat je kunt doen om de kans op een gezonde zwangerschap en een gezonde baby te vergroten.

  In de fase voordat je zwanger wordt, kan de verloskundige je advies geven over gezond leven en zwanger worden. Komen er ziektes in jullie familie voor of gebruik je medicijnen? Sommige medicatie tegen onder meer epilepsie, astma of hoge bloeddruk is niet wenselijk om te gebruiken tijdens de zwangerschap, maar er zijn wel goede alternatieven voor. Rook je, gebruik je alcohol of heb je overgewicht? Dan is het belangrijk om hier eerst wat aan te doen. Veel mensen onderschatten de invloed van roken en alcohol, maar het is heel slecht voor het ongeboren kindje. Daarom kun je er beter al mee stoppen voordat je in verwachting raakt. We adviseren altijd om te starten met het gebruik van foliumzuur, op het moment dat je weet dat je zwanger wilt worden; dat verkleint de kans op een open ruggetje bij je kindje. Verder kunnen gezondheidsrisico’s en eventuele complicaties tijdens een vorige zwangerschap of bevalling besproken worden met de daaruit voortvloeiende adviezen.

  Goede controle tijdens zwangerschap
  Het is belangrijk om een afspraak bij de verloskundige te maken zodra je zwangerschapstest positief is. Je krijgt telefonisch alvast adviezen en een eerste afspraak inclusief echo wordt rond de 8ste week gepland. Rond 10 weken vindt een uitgebreide intake plaats, waarbij je ingevulde vragenlijst besproken wordt en weten we met behulp van een echo wat je uitgerekende datum is. Iedere zwangerschap is uniek en door het geven van advies, voorlichting en onderzoek (bloedonderzoek, voelen naar je buik, echo’s op gezette momenten) kunnen we de beste zorg voor jou en je kind verlenen. We zijn 24/7 voor je beschikbaar. Gedurende de gehele zwangerschap zul je regelmatig een bezoek aan de verloskundige brengen, zodat alle ontwikkelingen goed in kaart kunnen worden gebracht en je vragen beantwoord zullen worden. Hiermee ga je goed voorbereid door de zwangerschap en ben je mede door voorlichting voorbereid op de bevalling.

  De bevalling
  De bevalling zal primair door een van de verloskundigen begeleid worden, aangepast aan jouw zorgvraag. Te allen tijde komen we eerst bij jou thuis kijken. De plaats van de bevalling bepaal je zelf, tenzij er medische bezwaren zijn. Of je nu thuis of in het ziekenhuis (MZH, UMCG, OZG) wilt gaan bevallen, wij begeleiden je na een ongecompliceerde zwangerschap.

  Na de bevalling
  Ook na je bevalling blijft de verloskundige je nog volgen. We brengen regelmatig bezoekjes en samen met jou en de kraamzorg bepalen we wat voor jou en je kindje het beste is. We zijn verantwoordelijk voor jullie welzijn. Zes weken na de bevalling ben je van harte welkom voor een nacontrole en kun je vol trots de gegroeide kleine showen en de afgelopen zwangerschap, bevalling en kraamtijd na bespreken.

  Over ons
  Wij zijn een gezellige, regionale praktijk met onze eigen praktijkruimte in Hoogezand met daarbij spreekuurlocaties in Slochteren en in het PMC (Para Medisch Centrum) te Harkstede. Ons motto: de zwangere en haar partner staan met hun wensen centraal waarbij de veiligheid voor moeder en kind vooropstaat! We werken met vijf verloskundigen: Sanne Rensema, Agnes Ferreira, Ellen Vreugdenhil,Annalies Scharmga en Ina Brand. We wisselen elkaar af in spreekuren en diensten (bevallingen en kraamvisites). Het streven is dat je ons alle vijf leert kennen tijdens de zwangerschapscontroles, zodat je een bekend gezicht treft bij de bevalling. Onze praktijk is onderdeel van de Martini Geboortegroep.

  Echografie
  Binnen ons pand bevindt zich ook Echobureau Hoogezand (info@echobureauhoogezand.nl), waar eigen verloskundigen de echo’s maken. Hier worden zowel medische echo’s (vitaliteit, termijn, 14 weken en groei bij 28 en 32 weken) en ‘pretecho’s’ gemaakt. Bij een ‘pretecho’ kun je op verzoek kijken naar het kindje in je buik in 2D (waaronder geslachtbepaling) en 3D/4D.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply