Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • De verloskundige is er voor jou!

  Wanneer je zwanger bent, wil je natuurlijk het beste voor je kindje. Wie kan jou daar beter op voorbereiden dan de verloskundige? Zij is trouwens ook degene tot wie jij je kunt wenden wanneer je een kinderwens hebt. Bij haar vind je alle informatie over wat je kunt doen om de kans op een gezonde zwangerschap en een gezond kind te vergroten.

  In de fase voordat je zwanger wordt, kan de verloskundige je advies geven over gezond leven en zwanger worden. Komen er ziektes in jullie familie voor of gebruik je medicijnen? Sommige medicatie tegen onder meer epilepsie, astma of hoge bloeddruk is niet wenselijk om te gebruiken tijdens de zwangerschap, maar er zijn wel goede alternatieven voor. Rook je, gebruik je alcohol of heb je overgewicht? Dan is het belangrijk om hier eerst wat aan te doen. Veel mensen bagatelliseren de invloed van roken en alcohol, maar het is echt heel slecht voor het ongeboren kindje. Daarom kun je er beter al mee stoppen voordat je in verwachting raakt. Ook krijg je het advies om al te starten met het gebruik van foliumzuur.

  Goede controle tijdens zwangerschap
  Het is belangrijk om een afspraak bij de verloskundige te maken zodra je weet dat je een kindje krijgt. De eerste afspraak wordt vaak al rond de 8ste week gepland. Iedere zwangerschap is uniek en door het geven van advies, voorlichting en onderzoek kunnen eventuele risico’s in kaart worden gebracht. Alles is erop gericht om moeder en kind de best mogelijke zorg te verlenen. Gedurende de gehele zwangerschap zul je regelmatig een bezoek aan de verloskundige brengen, zodat alle ontwikkelingen goed in kaart kunnen worden gebracht en je goed voorbereid bent op de bevalling.

  Na de bevalling
  Ook na je bevalling blijft de verloskundige je nog volgen. In de eerste week na de bevalling komt de verloskundige regelmatig langs. En na zes weken, als afsluiting van je kraamtijd, ga je nog even langs bij de praktijk voor de nacontrole.
  Over Verloskundigenpraktijk Vida Het vaste team van Vida bestaat uit drie enthousiaste, ervaren verloskundigen. Bij Vida vinden we het belangrijk om jou en je partner te begeleiden op een manier die bij jullie past. Dus of je nu op een bijzondere manier wilt bevallen, vaker wilt langskomen om het hartje van je baby te horen of andere specifieke wensen hebt: bij Vida is alles bespreekbaar. Op de website vind je alles wat je moet weten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply