fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
  • De verloskundige is er

    Wanneer je zwanger bent, wil je het beste voor je baby. Wie kan jou daar beter op voorbereiden dan de verloskundige? Zij is trouwens ook degene die je kunt bezoeken wanneer je een kinderwens hebt. Bij haar vind je alle informatie over wat je kunt doen om de kans op een gezonde zwangerschap en een gezond kind te vergroten.

    In de fase voordat je zwanger wordt, kan de verloskundige je advies geven over een gezonde leefstijl en zwanger worden. Komen er ziektes in jullie familie voor, dan zal de verloskundige uitleg geven en aangeven of dit consequenties voor de zwangerschap heeft. Gebruik je medicijnen? Dan is het advies om uitsluitend in overleg met de verloskundige of huisarts deze te stoppen of te wijzigen. Rook je, gebruik je alcohol of heb je overgewicht? Probeer dan eerst hier wat aan te doen. De verloskundige kan je hierbij onder–

    steunen. Ook krijg je het advies om al te starten met het gebruik van foliumzuur en worden gezondheidsrisico’s en eventuele complicaties tijdens een vorige zwangerschap of bevalling besproken. Het is belangrijk om tijdig een afspraak bij de verloskundige te maken zodra je weet dat je zwanger bent, het liefst vóór de 8ste week. Bij het eerste consult worden eventuele risico’s in kaart gebracht. Daarnaast krijg je advies en voorlichting op maat, want iedere zwangerschap is uniek. Iedere zwangere krijgt haar individuele zorgpad. Hiervoor is er een nauwe samenwerking met de ziekenhuizen. Alles is erop gericht om moeder en kind de best mogelijke zorg te verlenen. De verlos-kundigenpraktijk van Marga Kortekaas en Kirsten Heetkamp is kleinschalig, zodat er alle tijd is voor jou. Er zijn 7 praktijklocaties in Den Haag, waardoor er altijd één in de buurt is.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply