Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Vermoeidheid en acupunctuur

  Een goed voorbeeld van vermoeidheid is het hebben van een burn-out. Burn-out treedt op na een periode van extreme stress, zoals een hoge werkdruk, een slechte werksfeer, ingrijpende gebeurtenissen of een combinatie hiervan.

  Niet iedereen is ‘vatbaar’ voor het krijgen van een burn-out: vooral mensen met een overmatig verantwoordelijkheidsgevoel en de mensen die zich zelf gemakkelijk wegcijferen, krijgen een burn-out.
  Voorafgaand aan een burn-out kan iemand te maken krijgen met prikkelbaarheid: mopperig of boos worden om niets, huilbuien, veel piekeren, slecht slapen of helemaal niet slapen, ­hoofd­pijnen, uitblijven van de menstruatie, zich slecht kunnen concentreren, vergeetachtig zijn, ­verminderd productief zijn of chaotisch handelen. Het is belangrijk om naar de signalen van het lichaam te luisteren en jezelf in acht te nemen.
  Binnen de Traditionele Chinese Geneeswijze wordt het hebben van een burn-out gezien als uitgeputte nierenergie en uitgeputte lever- en galblaasenergie.
  Voordat de acupunctuurbehandeling begint, wordt er een uitgebreide intake gedaan. De verschijnselen van de burn-out worden in kaart gebracht. Bij de één staan bepaalde klachten meer op de voorgrond dan bij de ander. Ook worden er vragen gesteld over doorgemaakte ziekten, of er klachten aanwezig zijn van het maag-darmstelsel, hoe de menstruatie verloopt en hoe iemand in het leven staat. Dit draagt bij aan een zo volledig mogelijk beeld over hoe iemand in elkaar zit. Aanvullend wordt nog de pols- en tongdiagnose gedaan. Met al deze bevindingen kan er een diagnose volgens de principes van de Traditionele Chinese Geneeswijze gesteld worden, waarna er een op maat gemaakt behandelplan van start kan gaan.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply