Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Vernieuwende uitvaarten
  Rate this post

  Ik merk en hoor berichten dat de uitvaartwereld redelijk conservatief is op een aantal gebieden. Toch zijn er producenten die met nieuwe producten komen, veelal uit eigen idealisme, anders dan dat daar een behoefte van de markt aan ten grondslag ligt.

  Meestal zijn dit kleine producenten, bijvoorbeeld een klussenbedrijf dat begint met milieuvriendelijke kisten, een bloemisterij die biologisch geteelde bloemstukken gaat verkopen of een creatieve naaister die wades gaat maken of van overhemden van de overleden man mooie omslagdoeken of quilts maakt. Dus echte betrokkenheid en geen financiële uitbuiting in een kwetsbare periode. De vraag loopt langzaam op en alles is ook gebaseerd op het vertrouwen en de verruimde financiële mogelijkheden van onze klanten.

  Nu de crisis voor veel mensen langzaam afloopt, is er misschien weer ruimte voor bijzondere en persoonlijke uitvaarten. Nu kunnen de nabestaanden een welbewuste keuze maken voor een mooie uitvaart, die aansluit bij het leven van de overledene. Het is toch geweldig om op deze trieste dag, de dag dat we voor eeuwig afscheid nemen, een gouden randje om die donkere wolk te kunnen toveren. Het bestede geld kan worden verantwoord, maar de overledene mag best even in het zonnetje worden gezet.

  Milieubewustzijn en uitvaarten
  Er is behoefte om te weten waar je aan toe bent. Er wordt regelmatig geklaagd over weinig transparantie en tegenvallende prijzen bij uitgevoerde uitvaarten. Ook het fenomeen ‘budget-uitvaarten’ heeft het beeld vertroebeld over kosten en ‘wat krijg ik ervoor?’. Ik heb een klein bedrijf, geen vastgoed, geen mensen in loondienst, geen voorraden aan kisten. Daarom kunnen de kleine bedrijven, zoals Seoh Uitvaart, hun diensten aanbieden tegen een lagere prijs dan de middelgrote lokale spelers of de grote landelijke bedrijven.
  Ik wil daarop aansluiten met lage prijzen voor geleverde diensten. Natuurlijk draait het wel allemaal om kwaliteit en dit dan ook nog eens gecombineerd met milieubewustzijn. Kortom, groene uitvaarten tegen een redelijke prijs.

  Pakketten voor iedere wens
  Momenteel ben ik bezig met een aantal pakketten, ‘Concept SU’ geheten, die zijn gebouwd rondom milieu­vriendelijke elementen en in verschillende prijsklassen. Dat loopt van een eenvoudige milieuvriendelijke kist, geproduceerd in de regio Den Bosch-Tilburg-Eindhoven, of in plaats van een kist een takkenbaar met een mooie wade, via ecologisch geteelde bloemen, via begraven op een natuurbegraafplaats tot een milieuvriendelijke manier van opbaren met behulp van thanatopraxie of op graszoden.
  ‘Concept SU’ heeft drie prijsklassen: het Basis-pakket, het Groen-pakket en het luxe Seoh-pakket. Hierbij zie je meteen wat is inbegrepen, maar ook wat (goedkopere) alternatieven zijn. Zo weet je precies wat je eraan kwijt bent. Kijk later dit jaar eens op mijn site voor de verschillende mogelijkheden. Natuurlijk kun je bij mij ook terecht voor een gewone uitvaart, met minder aspecten van een milieuvriendelijke uitvaart, zoals hierboven vermeld.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply