Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Veroudering: een eeuwige bouwplaats
  Rate this post

  Veroudering is een normaal proces. Wanneer je jong bent, ben je daar nog niet zo mee bezig. Kort slapen, uitgaan, alcohol, een teveel aan zon, stress, slechte voeding en verkeerde huidverzorging versnellen de veroudering. Hoe eerder je start met ‘slow aging’ (huidverbetering), des te beter. Wanneer je ouder bent en niet veel hebt ondernomen rond huidverbetering en slow aging, is de weg naar een betere huid moeizamer. De huid regenereert langzaam. Hiervoor heb je een dosis geduld nodig. Je hebt veel hordes opgeworpen, en een verleden van zonnebanken en zonnebrand kunnen de huid ernstig beschadigen.

  De huid is een complex geheel en het evenwicht ervan is afhankelijk van vele factoren. Iedereen veroudert op een andere manier. Het DNA speelt hier ook een rol in. Toch kunnen we 75% van het DNA terugdraaien. Je wordt geboren met een set genen, maar allerlei factoren beïnvloeden welke genen harder of zachter aanstaan. Ongezond gedrag leidt tot ongezonde veranderingen.

  Je huid veroudert door:

  Toxine
  De huid is, net zoals de lever en nieren, een ontgiftingsorgaan, en voor een mooie huid en strak bindweefsel moet de belasting worden verminderd. Toxische stoffen zijn onder andere alcohol, medicijnen, E-nummers, geur- en kleurstoffen en een teveel aan dierlijke eiwitten. Zelfs door bij stress onregelmatig en te snel te eten, krijgt je lichaam te maken met een dosis toxische stoffen die in de huid worden waargenomen met eczeem, onzuiverheden, pigmentvlekken, vroegtijdige huidverslapping en rimpelvorming.

  Tip van Klaartje: ‘Doe regelmatig een reinigingskuur en let op je voeding om je lever en nieren zoveel mogelijk te ontlasten. Kies voor behandelingen om je huid te ontdoen van toxine. Wanneer toxische stoffen uit de weg worden geruimd, heb je meer baat bij je dagelijkse verzorging en een collageenstimulerende behandeling.

  Krimpen van de botten
  Wanneer je botten krimpen, wordt je huid ruimer. Zorg ervoor dat je botten de juiste voeding krijgen, zodat ze in optimale conditie blijven. Niet alleen calcium is goed voor de botten; ook vitamine D3, K2 en magnesium zijn belangrijk. Vaak denken we er goed aan te doen om calcium uit melk te halen, maar wist je dat je daar eigenlijk het tegenovergestelde mee bereikt? Naast calcium bevat koemelk onder andere ook fosfor. Het lichaam neemt deze stoffen op. De ideale verhouding is twee keer zoveel calcium als fosfor. Koemelk bevat deze twee stoffen in dezelfde hoeveelheid. Je lichaam vindt dat maar niks en haalt, om weer in balans te komen, calcium uit je botten.

  Tip van Klaartje: ‘Haal je calcium uit andere voedingsbronnen, zoals noten, zaden, boerenkool, asperges, quinoa, cacao, bonen, linzen, kool, zalm, eieren en boekweit. Darmbacteriën spelen een belangrijke rol bij de opname van al deze stofjes en daarom is het raadzaam om regelmatig een probioticakuur te doen.’

  Verlies van collageen
  Er zijn ongeveer 20 verschillende soorten collageen die je huid stevig houden. Type 1 tot en met 4 zijn de belangrijkste: 90% bestaat uit het collageentype 1. Na ongeveer je 25e levensjaar ga je collageen verliezen. Roken en de zon breken het collageen af, bij gebruik van suiker wordt het collageen onbruikbaar en wordt je huid minder elastisch. Ook kan suiker zorgen voor cellulite en DNA-schade.

  Tip van Klaartje: ‘Eet rood fruit en groentes, vis en vlees, en trek bouillon van botten. Neem zwavelhoudende voedingsmiddelen, olijf, knoflook, uien, komkommer en banaan.’

  Verslapping van de spieren
  De spieren van het gezicht zitten in de huid verweven. Wanneer de spieren verslappen, gaat de huid vanzelf mee.

  Tip van Klaartje: ‘Je kunt spierverstevigende oefeningen doen.’

  Zwaartekracht
  Dan hebben we ook nog de zwaartekracht.

  Tip van Klaartje: ‘Breng je dagelijkse gezichtsverzorging aan tegen de zwaartekracht in, dus alles omhoog vanaf je kaaklijn en bij de hals masseer je de huid naar beneden. Huidveroudering is heel complex en een enkel apparaat of behandeling kan de verschillende factoren die op dit proces van invloed zijn niet tegenhouden of verminderen. Kom daarom eens langs voor een gratis intakegesprek, zodat wij kunnen kijken wat het meest geschikt is om jouw huid weer optimaal te laten stralen.’

  Even voorstellen
  Met meer dan 25 jaar ervaring en kennis op het gebied van schoonheidsbehandelingen, voeding, huidverbetering, huidverjonging en huidvernieuwing ben ik jou graag van dienst. Je bent van harte welkom voor een gratis intakegesprek. Aan de hand van jouw wensen, doelen en verwachtingen en onze gratis diagnose krijg je een eerlijk advies. Desgewenst maken we een behandelplan voor je dat bestaat uit een combinatie van schoonheidsbehandelingen in onze praktijk en de verzorging die jij zelf thuis uitvoert. Want juist díé combinatie leidt tot een optimaal resultaat als het erom gaat om je huid te verbeteren of te verjongen. Wij gebruiken uitsluitend producten en de nieuwste technieken van de beste kwaliteit!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply