Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Verstandig gebruik van voedingssupplementen
  Rate this post

  Het is mateloos populair tegenwoordig: het gebruik van sport- en voedingssupplementen onder sporters, maar ook onder mensen die hard moeten werken of presteren op andere vlakken. Echter moet er wel op een verstandige manier worden omgesprongen met het gebruik, de keuze voor bepaalde producten en de dosering van deze supplementen. Bij een goed gebruik zullen de resultaten natuurlijk zichtbaar worden, maar bij verkeerd gebruik kan het juist de tegenovergestelde werking met zich meebrengen. Wij zullen u op de hoogte brengen van voldoende informatie omtrent de populaire middelen.

  Doel van het gebruik
  Voordat u bepaalde supplementen gaat aanschaffen, is het verstandig om doelen te stellen. Bent u op zoek naar producten die bijdragen aan gewichtsverlies of juist producten die ervoor zorgen dat u in kilogrammen toeneemt? Op basis hiervan kan bepaald worden naar welke producten u op zoek kan gaan en wat de beste producten zijn voor de gemaakte doelstellingen.

  Wie heeft het nodig?
  Op voorhand kan er niet gezegd worden wie er behoefte heeft aan supplementen. Dit komt doordat elk persoon anders is en het lichaam anders reageert op bepaalde zaken. Bodybuilders zullen bijvoorbeeld behoefte hebben aan voedings- of sportsupplementen die bijdragen aan een beter herstel van de spieren en bevordering van de spiergroei.

  Een zwangere vrouw heeft juist weer behoefte aan wat extra vitamine D. Hierbij gaat het om ongeveer 10 milligram. Ouderen, mannen en vrouwen vanaf een jaar of 70, hebben 20 milligram aan vitamine D nodig bovenop hun dagelijkse inname.

  Het is verstandig om eens langs een diëtiste of een sportinstructeur, afhankelijk van wie u bent en wat u doet, te gaan en hier om advies te vragen. De persoon in kwestie heeft over het algemeen zelf wel een idee aan welke producten behoefte is.

  Wat wordt er aangeboden?
  Er worden op de markt van supplementen veel producten aangeboden, maar een aantal vallen enorm in de smaak. Eiwitshakes is het meest gebruikte supplement. Deze toevoeging op de dagelijkse eiwit inname zorgt ervoor dat de spieren sneller herstellen en zo kan er sneller weer op een intensieve manier gesport worden.

  Om het bovenstaande proces op te wekken zijn er echter ook aminozuren nodig. Deze spelen een belangrijke rol bij de processen en zijn er in verschillende vormen. Zo kunt u ervoor kiezen om BCAA poeder te nemen, wat vrijwel direct de bloedbaan ingaat. Deze variant van aminozuren kunnen niet door het lichaam worden aangemaakt en daarom kan het een mooie toevoeging zijn op de dagelijkse inname van voedingsstoffen. De aminozuren die BCAA poeder bevat zijn; valine, isoleucine en leucine.

  Een andere vorm van een sportsupplement, welke voor een intensieve trainingssessie wordt gebruikt, is een pre-workout shake. Deze shakes zorgen ervoor dat u een enorme energieboost krijgt door de hoeveelheid cafeïne, maar daarnaast zorgt het ook voor een krachtboost. U kunt dus net iets meer kilo’s bankdrukken of net wat vaker die dumbells omhoog drukken.

  Vergelijk de producten
  Bent u erover uit wat de doelen zijn en welke producten hier een bijdrage aan kunnen leveren? Dan is goed om verschillende producten met elkaar te vergelijken. Doe dit aan de hand van de geboden prijzen, maar ook aan ervaringen van eerdere gebruikers. Deze zijn over het algemeen het meest betrouwbaar. Zorg ervoor dat deze reviews op websites van onafhankelijke partijen worden gelezen, anders kan het door de partij zelf worden gecreëerd.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply