Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Versterk je persoonlijke kracht
  Rate this post

  ‘Als je niet weet waar je naartoe wilt, is elke koers die je vaart, goed’. Vrouwen laten zich vaak leiden door wat van hen verwacht wordt, door wat ze altijd gedaan hebben of door loyaliteit aan anderen. Om je eigen koers te varen, is persoonlijke kracht, ­zelfvertrouwen en assertiviteit nodig. Voor vrouwen die meer zelf aan het roer van hun leven willen staan, is er de autonomietraining ‘ZELF!’ voor vrouwen.

  De groepstraining is geschikt voor vrouwen in de leeftijd van 22 tot 65 jaar, die kampen met problemen met betrekking tot autonomie. Klachten zoals angst, depressie, lichamelijke problemen, minderwaardigheidsgevoelens, teleurstelling en eenzaamheid zijn hierop terug te voeren. Het belangrijkste doel van de training is het bevorderen van de autonomie. Hiermee wordt bedoeld:
  – het vergroten van je zelfvertrouwen en ­zelfwaardering
  – leren je eigen keuzes te maken en je eigen leven meer sturing te geven
  – leren grenzen te stellen
  – leren opkomen voor je eigen gevoelens, ­wensen en behoeften
  – leren omgaan met schuldgevoelens
  – leren hanteren van kritiek, irritaties en conflicten
  Aan het begin van de training maakt ieder voor zichzelf een doelstelling die als een rode draad door de bijeenkomsten loopt. In iedere bijeenkomst staat een bepaald thema centraal, zoals je zelfbeeld, grenzen stellen en je rol in het leven. Daarnaast vormen het ontdekken van eigen kwaliteiten en het ontwikkelen van sterke kanten van iedere deelnemer belangrijke aandachtspunten.
  Deze training start weer in najaar 2017. Ook is het mogelijk om individueel aan ­autonomie te werken. Dan zal in de gesprekken gewerkt worden aan de doelen. Meld je aan via telefoon of e-mail!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply