Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Vertrouwde gezichten in een spannende tijd

  Een zwangerschap is een prachtige tijd. Je leeft maanden met zijn tweeën naar de bevalling toe en voelt ondertussen je kindje langzaam groeien. Maar het is ook een spannende tijd. Je moet wennen aan nieuwe gevoelens en grote veranderingen met je lichaam en in je leven. Er willen dan nog wel eens zorgen je hoofd binnensluipen: het zou toch wel goed gaan, je kindje komt toch wel gezond ter wereld?

  Je bent al snel tot de nok gevuld met vragen en samen met je partner heb je nog niet alle antwoorden. Zou het niet heerlijk zijn als je vooral hierop zou kunnen focussen en de zorgen naast je neer te kunnen leggen? Wat hierbij enorm kan helpen is een rots in de branding: persoonlijke, vertrouwde hulp die naast je staat en waar je gedurende het hele proces op kunt vertrouwen.

  Vaste gezichten
  Jef en Marian van verloskundigepraktijk Bij Volle Maan weten hoe belangrijk het is om zekerheid te hebben tijdens de zwangerschap. Daarom sturen zij niet elke keer een vreemde verloskundige op je af, ze komen zelf op bezoek. Je hebt dus vaste gezichten die jou kennen en met wie je een band kunt opbouwen. ‘We hebben een nuchtere insteek. Als mensen ons op de zaak zien is het net als privé, vooral gezellig en gemoedelijk. We vertellen ook eerlijk hoe het ervoor staat en we zullen de situatie nooit mooier maken dan het is,’ zegt Jef. ‘Je leert cliënten goed kennen en ziet ze erg vaak,’ voegt Marian hieraan toe. ‘Tegen de tijd dat de grote finale in zicht is, kennen we als verloskundigen de nieuwe ouders en hun verhaal. Ook andersom: mensen weten altijd welke verloskundige er gaat komen. Het is dus nooit een verrassing welke verloskundige er aan je deur zal staan.’

  Hulp staat altijd klaar
  Jef en Marian staan gedurende de hele zwangerschap voor je klaar. Eerst met regelmatige controles op de praktijk waar ook echo’s worden gemaakt om te kijken of de baby goed groeit en er geen sprake is van complicaties. Als de bevalling dichterbij komt, zal het aantal bezoeken ook toenemen. Je kunt tegen die tijd ook je wensen aangeven waar de verloskundigen rekening mee moeten houden bij de bevalling. Als de bevalling achter de rug is en je kindje gezond ter wereld is gekomen, komen Jef en Marian ongeveer drie à vier keer op kraamvisite ter controle. Je kunt dan ook te allen tijde bellen voor vragen en hulp. Jef en Marian zijn hiervoor 24 uur per dag bereikbaar!

  Over Jef en Marian
  Jef en Marian zitten op één lijn: dat is de kracht van de praktijk. ‘We zeggen hetzelfde, geven dezelfde adviezen. We lijken ook veel op elkaar. Jef is iets directer, ik iets liever en we vullen elkaar dus goed aan’, zegt Marian. Jef voegt toe: ‘Het is eigenlijk nooit routine, het proces is elke keer weer anders. Juist omdat mensen elke keer anders zijn. We passen ons dus altijd aan op de situatie van het nieuwe gezin.’ Aan het begin kijken Jef en Marian elkaar altijd even aan en zeggen ze tegen elkaar, ‘leuk, we gaan weer!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply