Rate this post
 • Verwenzorg voor mensen met kanker
  Rate this post

  Kanker. Ieder jaar krijgen zo’n 100.000 mensen deze diagnose. Denk je eens in… Van het ene op het andere moment staat je leven volkomen op z’n kop. Ziekenhuis in, ziekenhuis uit, zware behandelingen, operaties, chemo, bestraling, jarenlange medicatie… Je lichaam lijkt niet meer van jou. Aanraking door vreemden is de normaalste zaak van de wereld. Zal het gaan helpen? Zul je ooit weer je oude zelf worden?

  Monique van der Kooij kreeg op 37-jarige leeftijd de diagnose ‘borstkanker’. Voordat zij ziek werd, had zij naast haar gewone werk bij de gemeente een massagepraktijk. Hierdoor wist zij wat aanraking en ontspanning tijdens de behandelingen konden doen.
  Geïnspireerd door andere initiatieven in het land begon zij kort na haar behandelingen met het organiseren van een verwendag voor vrouwen met kanker. Het werd een groot succes. Wat was het mooi om al die vrouwen met stralende gezichten naar buiten te zien gaan! De ontspanning en het genieten van de aandacht en liefdevolle aanraking van masseurs, schoonheidsspecialistes en vele anderen. Het deed hen zó goed! Sinds die tijd is de verwenzorg voor mensen met kanker niet meer weg te denken uit haar leven. In 2013 werd de stichting ‘Voor Jou, een mooi moment voor mensen met kanker’ opgericht. Jaarlijks worden er nu 2 verwendagen in Rotterdam georganiseerd. Daarnaast worden er onder andere ontspanningsweekenden aangeboden en massageprojecten in ziekenhuizen, waarbij mensen tijdens de chemo kunnen genieten van een ontspannende voetmassage. Ook is er een massagecursus voor naasten van mensen met kanker.
  De stichting draait volledig op vrijwilligers en is afhankelijk van donaties en sponsoring. Meer weten over de activiteiten? Aanmelden als vrijwilliger? Of weet je mogelijkheden voor sponsoring? Neem dan contact op.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply