Rate this post
 • Verzekeringen 2023: waar moet je aan denken?
  Rate this post

  Een nieuw jaar betekent ook opnieuw de huidige verzekeringen onder de loep nemen. Dat is ook hard nodig, want elk jaar verandert er wel weer iets. Met name de zorgverzekering en autoverzekering verdienen daarom wel wat extra aandacht. Maar welke veranderingen treden er het komende jaar op? Is het zinvol om over te stappen van verzekeraar? En zo ja, hoe pak je dit dan aan?

  In de huidige tijd – waarbij de inflatiecijfers hoger staan dan ooit tevoren – willen we er natuurlijk alles aan doen om te besparen. Hierbij kan het zeker helpen om je verzekeringen onder de loep te nemen. In dit artikel vertellen we je wat je te wachten staat en waar je allemaal rekening mee moet houden.

  Zorgverzekering in 2023
  De zorgverzekering krijgt het flink te verduren in 2023. Het kabinet heeft met Prinsjesdag meerdere veranderingen aangekondigd. De grootste verandering is misschien toch wel dat de korting op de collectieve zorgverzekering verdwijnt. Vanaf 2023 mogen verzekeraars dus geen korting meer aanbieden op de basisverzekering. Wel mag er nog korting worden gegeven op de aanvullende zorgverzekering.

  Dit betekent voor veel mensen dat zij meer gaan betalen het komende jaar. Het eigen risico blijft wel gelijk. Het verplichte eigen risico blijft ook in 2023 staan op 385 euro. Om de ietwat hogere kosten te compenseren voor mensen met lagere inkomens zal de zorgtoeslag ook wat verhoogd worden.

  Het kan geen kwaad om nog op zoek te gaan naar een nieuwe zorgverzekering. Hoewel deze regels voor elke verzekeraar geldt, moet je je er wel van bewust zijn dat er onderling toch nog kleine verschillen kunnen zijn. Zeker wanneer je jezelf aanvullend wil laten verzekeren. Daarom wordt aanbevolen om elk jaar toch weer te vergelijken. Zo weet je zeker dat je van de beste deal geniet.

  Let op: overstappen van zorgverzekering kan maar tot 31 januari 2022. Wees hier dus op tijd bij.

  Autoverzekering in 2023
  Autorijden in Nederland is duur. Daar komen ook nog eens de verzekeringskosten bij. Toch is elke automobilist in Nederland verplicht om zich te laten verzekeren. Hierbij moeten ze minimaal over een WA verzekering beschikken en mogen ze deze uitbreiden tot een beperkt casco of volledig casco (ook wel allrisk genoemd) verzekering.

  Het BNR had niet al te goed nieuws voor automobilisten het komende jaar. Autoverzekeringen zullen binnenkort namelijk nog duurder worden. De premies die al hard aan het stijgen waar, zullen het komende jaar nog harder gaan stijgen. Dit heeft natuurlijk allemaal te maken met de huidige inflatie waar we in zitten. Dit wordt doorberekend aan de klant, waardoor sommige premies tot wel 25 procent zullen stijgen.

  Het loont daarom zeker om de komende tijd verzekeringen te vergelijken. Wellicht ben je goedkoper uit door een andere verzekering af te sluiten. Denk ook goed na over de huidige dekkingsgraad. Veel mensen starten bij een nieuwe auto met een allrisk verzekering. Als je auto inmiddels al een jaar of zes is, heeft een allrisk verzekering eigenlijk nog weinig nut. Het is dan zinvoller om voor een beperkt casco verzekering te kiezen. Bovendien ben je dan in de meeste gevallen ook minder geld kwijt aan premie. Goed om elk jaar dus even bij stil te staan.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply