Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Vies worden mag!
  Rate this post

  Luisteren naar de geluiden in de tuin. Samen het karton wegbrengen. Op bezoek bij schaap Gijs. In de wilgenhut spelen. Op je buik de mieren volgen. ­Kikkervisjes zien opgroeien tot kikkers. De echte smaak van zelfgekweekte tomaatjes proeven. ­Modder op je broek. Vies worden mag…!

  De wereld verandert in een razend tempo en dat heeft invloed op ons allemaal, dus ook op jouw kind. Hoe wil jij dat jouw kind zich ontwikkelt en wat vind je daarin belangrijk? En welke kinderopvangvorm past daar het beste bij? Michelle van Nieuwenhoven is de bevlogen directeur van Kiddies en heeft een duidelijke visie: ‘We vinden het erg belangrijk dat kinderen kunnen opgroeien in een ­natuurlijke, uitdagende omgeving en kunnen spelen en leren in een rustige, gemoedelijke sfeer.

  Spannende avonturen
  Kinderopvang is bij ons een plek waar de kinderen alle ruimte hebben om zelf te ontdekken en spannende avonturen te beleven. Om dit te realiseren, hebben we een aantal jaar geleden het roer omgegooid. We werken nu met Kiddies-GROEN, wat onder andere gaat over het beleven van de natuur. De natuur daagt kinderen uit tot onderzoeken, ontdekken, spel en avontuur. Dit helpt jouw kind om spelenderwijs op te groeien tot een bewust en verantwoordelijk persoon, die met respect leert omgaan met de wereld om zich heen.’

  Moestuinen en natuurlijk speelgoed
  Michelle vertelt enthousiast verder: Er gebeurt zoveel moois voor je neus, als je er maar aandacht voor hebt. Bij ons groeien kinderen op in een natuurlijke omgeving.
  Elke vestiging heeft een belevingstuin of bos waarin we dagelijks op ontdekkingstocht gaan. We picknicken met gezond eten uit onze eigen moestuinen. We spelen veel buiten met natuurlijke materialen met alle aandacht voor de elementen water, aarde en lucht. Onze visie is dat stabiliteit voor kinderen het belangrijkste is. Daarom hebben we bijvoorbeeld de maximale opvangflexibileit losgelaten en bieden we geen extra diensten aan, zoals een kinderkapper en zwemles. Wij richten ons op de basis en die moet goed zijn.

  De kracht van binnenuit
  ‘We gaan ervan uit dat iedere medewerker zijn eigen talent heeft en de kinderen iets bijzonders kan leren. We halen de kracht van binnenuit! Zo kunnen de kinderen kennis­maken met uiteenlopende leerzame gebieden, zoals karate, haken, breien, muziek of moestuinieren. De focus en de ­gedrevenheid waarmee wij ons vak uitoefenen, komt vanuit ons hart. We werken met toewijding en liefde richting de kinderen en elkaar als collega’s. We proberen iedere dag zo mooi mogelijk te maken en tegelijkertijd kritisch te blijven kijken waar we dingen kunnen verbeteren. We willen het allerbeste voor de kinderen en dat willen we samen bereiken, met inbreng van alle medewerkers en de ouders!’, besluit Michelle.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply