Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Vijf praktische tips bij het aanschaffen van screens
  Rate this post

  Als je je goed wilt voorbereiden op een warme zomer dan zul je diverse investeringen moeten doen. Zo is het onder meer een goed idee om een airco en een ventilator aan te schaffen. Deze hulpmiddelen kunnen je woning verkoelen gedurende de warme maanden, wat met name lekker is in de slaapkamer. Natuurlijk is het ook mogelijk om de warme kamers te voorkomen. Om hiervoor te zorgen moet je gebruik maken van zonwering. Gordijnen en rolluiken zouden hierbij kunnen helpen, maar je kunt ook kiezen voor screens. In dit artikel vind je vijf tips die je helpen bij het kopen van de screens buiten of binnen.

  Bediening
  Zo is onder meer de bediening van belang als je screens gaat kopen. Over het algemeen zijn de windvaste exemplaren elektrisch bediend, terwijl het ook nog eens mogelijk is om ze te bedienen als er geen een thuis is. Dit kun je doen in combinatie met licht- en warmtesensoren. Hierdoor kun je een aangenaam binnenklimaat creëren terwijl je niet eens thuis bent. Overigens zijn er ook screens die je handmatig moet bedienen.

  Perforaties
  Een screen bestaat uit een doek dat kleine gaatjes bevat, die ook wel perforaties worden genoemd. Een andere term die hiervoor gebruikt wordt is de openheidsfactor. Ze geven aan hoe transparant de screen is. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een doek met een factor van 3 procent. Hierdoor zie je minder dan een doek met een factor van 10 procent. Ook heeft dit invloed op het binnenklimaat. Hoe hoger de factor is, hoe minder warmte buiten gehouden wordt.

  Kleur
  Een screen bestaat uit meerdere onderdelen: een kast, een onderlat en geleiders. Over het algemeen wordt de kleur hiervan gebaseerd op de kleur van het kozijn van het raam waarop het doek zal komen. Dit wordt dus vaak goed op elkaar afgestemd, al hoeft dat natuurlijk niet per se. De screens zijn namelijk verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. De kleur van het doek bepaalt overigens wel hoeveel warmte en licht er binnenkomt in je woning. Hier moet je zeker rekening mee houden!

  Donker
  Over het algemeen wordt het aangeraden om te kiezen voor donkere screens. Dit is vooral het geval als je graag nog naar buiten wilt kunnen kijken door het doek. Bij de donkere exemplaren is dit namelijk beter mogelijk dan bij lichtere doeken, dus met deze screens kun je alsnog genieten van je tuin. Doe je het licht ’s avonds aan? Door een donker doek kun je dan helaas van buiten ook beter naar binnen kijken.

  Buiten
  Het is daarnaast zeker een goed idee om de screens aan de buitenzijde van je huis te laten installeren. Anders hebben ze simpelweg geen nut. Dit komt doordat de zonnestralen dan alsnog het glas kunnen raken, waardoor de ramen opwarmen en het dus ook in je huis warmer wordt. Door de zonwering aan de buitenkant van het glas te plaatsen, kun je dit voorkomen en zullen de screens er dus voor zorgen dat het lekker koel is in huis.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply