Rate this post
 • Vijftig tinten wit
  Rate this post

  Al jaren staat het Winterwonderland Fins Lapland op mijn ­verlanglijst; scheuren met een sneeuwscooter, op pad met husky’s, sneeuwschoenwandelen à la David de Kabouter (althans zo was dat in mijn gedachten) en een heuse rendiersafari op zoek naar het noorderlicht! Het kan allemaal in Fins Lapland!

  Het avontuur begint eigenlijk al in het ­vliegtuig, want wie kan nou zeggen dat ze geland is op een besneeuwde landingsbaan. Onder mij ­alleen maar wit, wit en nog eens wit. Op weg naar het hotel wordt het al duidelijk waar ik mij de komende dagen zal bevinden: in het Winterwonderland, wat een magisch gezicht om alles, maar dan ook echt alles met een dikke laag sneeuw te zien. Geen asfalt, geen stukje groen van de bomen en geen rode dakpan te bekennen.
  Mijn hoogtepunt van deze reis was toch wel de sneeuwscootersafari; geheel gekleed in een warm skipak, bivakmuts, helm, handschoenen en sneeuwboots start ik de sneeuwscooter.
  Nu weer krijg ik er kippenvel van als ik eraan denk en dat komt niet doordat het zo koud was. Dat vergeet je door alle opwinding, wat een machtig gevoel is het om door het uitgestrekte landschap te rijden!
  Naast deze avontuurlijke activiteiten kan er ook geskied worden in Fins Lapland of wat dacht je van slapen in een echt ijshotel of sneeuwiglo? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden van dit winters sprookjesland!
  Nieuwsgierig geworden? Of wellicht heb je altijd al naar een ander Scandinavisch land gewild in de winter? Neem contact met mij op en ik help je graag met het plannen van jouw winterse avonturenvakantie!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply