Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Vind de beste zonnebril voor de vorm van jouw gezicht

  Het kan erg lastig zijn om een mooie zonnebril te vinden. Je hebt vast wel eens voor het rek gestaan, de ene na de andere bril geprobeerd, maar uiteindelijk niets gevonden. Het is het toch allemaal nét niet. Een van de dingen die een zonnebril mooi doen staan, is de match met de vorm van je gezicht. Hier helpen we je te bepalen welke zonnebril het beste bij de vorm van jouw gezicht past.

  De juiste zonnebril voor het juiste hoofd
  Geen koppie is hetzelfde. Wat de een fantastisch staat, ziet er bij een ander weer vreemd uit. Dit geldt voor haarstijlen, hoeden, sieraden, make-up en dus ook met zonnebrillen. Er bestaan geen enkel paar zonnebrillen, dat iedereen helemaal geweldig staat.

  Hoe het geheel eruit ziet, hangt namelijk af van de combinatie tussen hoofd en bril. Zoals er op elk potje een deksel past, heeft elke vorm gezicht een zonnebril die mooi staat. Maar hoe weet je nou welke zonnebril bij jouw gezicht past? Hiervoor moet je eerst bepalen welke vorm en formaat jouw gezicht heeft.

  Drie delen van je gezicht
  Hoe bepaal je welke vorm jouw gezicht heeft? Daarvoor ga je eens even voor de spiegel kijken. Om te bepalen welke vorm jouw gezicht heeft, kijk je eerst naar de drie delen van je gezicht: je kaaklijn, je jukbeenderen en je voorhoofd. Welke van deze drie is het breedste?

  Heb je vooral brede jukbeenderen, dan kan je gezicht rond of hartvormig zijn. Is je kaak breed en hoekig, dan zul je eerder een vierkanter gezicht hebben. Heb je een hoog lang voorhoofd, dan zul je wellicht onder de ovale of lange gezichten vallen.

  Zes verschillende gezichtsvormen
  Over het algemeen zijn er 6 verschillende gezichtsvormen te onderscheiden. Weet dat niet iedereen perfect binnen een categorie valt, je kunt bijvoorbeeld aspecten van twee vormen hebben. Maar over het algemeen kun je wel bepalen welke vorm jouw gezicht het meeste benaderd.

  • Rond – Bij een rond gezicht zijn de hoogte en breedte van het gezicht ongeveer gelijk aan elkaar, wat resulteert in een circulaire lijn om het gezicht.
  • Vierkant – Hier is vooral de kaaklijn bepalend, waarbij de kaak ongeveer even breed is als de jukbeenderen en het voorhoofd, wat een hoekig geheel geeft.
  • Diamant – Dimensies in het gezicht waarbij zowel het voorhoofd als de kaaklijn smaller toeloopt, met wat meer breedte over de wangen.
  • Hart – Net als bij de diamant heeft een hartvormig gezicht een smalle, toelopende kin, maar het voorhoofd is juist het breedste gedeelte, in plaats van het wang gedeelte.
  • Ovaal – Te vergelijken met een rond gezicht, maar langer in de hoogte, met ronde lijnen en het breedste punt ongeveer halverwege het gezicht.
  • Rechthoek – Hier weer te vergelijken met het vierkante gezicht, maar langer, waarbij de kaak, de wangen en het voorhoofd ongeveer even breed zijn.

  Welke zonnebril past dus het beste bij welke gezichtsvorm?
  Nu je weet in welke gezichtsvorm categorie je eigen gelaat valt, is het vervolgens een eitje om te bepalen welke zonnebril stijl je het beste kunt hebben. Dit is overigens voor zowel vrouwen als mannen hetzelfde, het gaat eenvoudig om de vorm van het gezicht dat iemand heeft. Op deze site voor heren zonnebrillen zie je bijvoorbeeld dat de meeste stijlen ook voor vrouwen prima kunnen en andersom.

  Rond gezicht
  Omdat jouw gezicht al veel ronde lijnen heeft, kun je het beste gaan voor een zonnebril die dat juist niet heeft. Kijk uit naar rechthoekige modellen, die net wat breder vallen dan jouw gezicht. Ook kun je naar de klassieke pilotenbril grijpen.

  Vierkant gezicht
  Met een vierkant gezicht ga je juist meer voor ronde zonnebril modellen, of bijvoorbeeld de gedurfde cateye stijl. Let er op dat de lijnen van de bril zacht en rond zijn, zodat de bril mooi complementeert met de meer hoekige vormen van je gezicht.

  Diamantvormig gezicht
  Ook bij een diamantvormig gezicht kun je gaan voor een stijlvolle cateye zonnebril, of een model met ronde of ovale glazen. Vermijd oversized modellen, maar zoek een bril uit die qua grootte mooi bij je gezicht aansluit.

  Hartvormig gezicht
  Meer hoekige modellen zonnebrillen wegen af tegen een smallere kin, wat voor een mooi visueel effect zorgt. Je kan hier goed gaan voor wat meer gedurfde stijlen, zoals een geometrische bril of wat meer puntige pilotenbril.

  Ovaal gezicht
  Makkelijk bij een ovaal gezicht is dat in feite elke stijl zonnebril wel staat, van sportief tot klassiek, van hoekig tot rond. Zorg er wel voor dat de bril die je kiest breed genoeg is, en niet te veel van je mooie symmetrische gezicht bedekt.

  Rechthoekig gezicht
  Met lange rechte lijnen wil je een zonnebril uitzoeken die hier mooi bij aansluit en ook niet te klein valt. Ga voor de altijd stijlvolle wayfarer, of rechthoekige modellen, en je mag best een wat breder (gedurfder) frame uitkiezen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply