Rate this post
 • Vind je balans met Mindfulness
  Rate this post

  De huidige samenleving vraagt veel van ons: werk, gezin, sociale contacten… we eisen soms teveel van onszelf en dat kan leiden tot gevoelens van stress en overspannenheid.

  Nu is een beetje stress op zichzelf niet slecht. Het kan je bijvoorbeeld de scherpte geven om beter te presteren onder druk. Maar wanneer je voortdurend last hebt van stress, kun je klachten krijgen als hoofdpijn, maagklachten, slapeloosheid en piekeren, of erger nog: een burn-out. Vooral perfectionisten zijn daar vatbaar voor. Je kunt proberen de stress weg te eten, maar emotie-eten werkt niet, en kan ook nog eens leiden tot overgewicht, met bijkomende nadelen.
  Wat kun je dan wél doen? Allereerst accepteren dat die stress er is. Vervolgens je realiseren dat het niet raar is om hulp in te schakelen. Met behulp van mindfulness kun je leren om je te focussen op het ‘hier en nu’, ,waardoor je een stuk rustiger wordt. Elke dag kent mooie, minder mooie en neutrale momenten. Door daar bewust ruimte voor te maken, leer je om beter met stress om te gaan.
  De training wordt gegeven in kleine groepen van 4 tot 10 personen en duurt 8 weken. Marijke van Geest van Geestkracht / Mindfulness Westland is gecertificeerd Mindfulness trainer en biedt uitsluitend bewezen effectieve trainingen aan. Zij heeft veel ervaring in het begeleiden van mensen bij uiteenlopende vraagstukken en brengt je graag in contact met jouw diepste verlangens. Er start weer een training op 10 maart van dit jaar.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply