Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Vind je balans terug
  Rate this post

  Bij Leen van Dongen van Mahayana, praktijk voor integrale hypnotherapie kun je terecht voor hypnotherapie, regressietherapie, innerlijkkindwerk en rouwbegeleiding.

  Hypnotherapie is een vorm van therapie die gebruikt maakt van trance. De therapeut brengt de cliënt in een bewustzijnstoestand waarin contact kan worden gemaakt met het onder- en bovenbewustzijn, met als doel de innerlijke conflicten en problemen in het dagelijks leven te verzachten, leefbaar te maken of zelfs op te lossen. Leen maakt hierbij gebruik van methoden en technieken die zijn aangepast aan de mogelijkheden, de geaardheid en het vermogen van de cliënt en diens problemen. Het onbewuste bevat al onze herinneringen uit het verleden waarvan we ons niet meer bewust zijn en kan het gevoel, denken en handelen beïnvloeden zonder dat we begrijpen en realiseren waar het precies vandaan komt.
  Regressie is een vorm van therapie waarin je teruggaat in de tijd, en zo de problematiek en/of traumatische gebeurtenissen, die zijn ontstaan in de vroege jeugd, kunt herkennen en verwerken, en zo opnieuw een plaats geven in je huidige leven. Er komen veelvuldig onverwerkte trauma’s aan het licht, dus regressietherapie gaat veelal gepaard met veel emotie, en weer wordt er gebruik gemaakt van eenzelfde trancetechniek. Een hypnotische trance is een vorm van diepe ontspanning en veranderd bewustzijn waarin je contact kunt maken met dat deel van je onderbewuste of bovenbewustzijn.
  Je kunt spreken van een bewuste dagdroom die je losmaakt van je uitwendige omgeving, waarbij je opgaat in je innerlijke werkelijkheid. Alles ligt verborgen in onszelf, en soms kan een traumatische ervaring die werkelijkheid vertroebelen of zelfs blokkeren. Dat is waar regressie toe dient: om dat deel te onthullen dat het soms zo lastig maakt om op een gezonde manier ons leven te leven en de balans te vinden die zo nodig is in het dagelijks leven.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply