Rate this post
 • Vind je krachtbron
  Rate this post

  Als je borstkanker hebt, ga je anders over je lichaam denken. Je lichaam heeft je in de steek gelaten, je vertrouwt het niet meer helemaal. Op die manier heeft je lichaam invloed op hoe je denkt en voelt. Omgekeerd zitten er allerlei ervaringen uit je leven in je lichaam. Danstherapie kan helpen om deze ervaringen te verwerken en zo je eigen kracht weer terug te vinden.

  Je leven staat op zijn kop. Je maakt je ­zorgen over signalen van je lichaam. Tegelijkertijd ­komen er in deze periode ook dingen van ­vroeger naar boven. Om die te kunnen verwerken, is nadenken en praten vaak niet voldoende. Je verbinden met je lichaam helpt om je te uiten en innerlijke kracht aan te boren om verder te kunnen.
  In danstherapie maak je contact met je lijf door te bewegen en te voelen wat er is. Het is geen kwestie van in het wilde weg dansen op muziek. Het kan zijn dat er geen muziek aan te pas komt. Het gaat erom dat je je verbindt met je lichaamsgevoel en zo meer ruimte krijgt voor jezelf.
  Jacqueline van Male is danstherapeute met een eigen praktijk aan huis en stelt tijdens een intake samen met jou een behandelplan op: wat wil je bereiken?
  Tijdens elke sessie zijn er gesprekken over wat jou bezighoudt en wat bepaalde bewegingen in jou oproepen. Uitgangspunt is altijd het ‘hier en nu’. Je hebt voor danstherapie geen danservaring nodig, en de sessies zijn individueel.
  De therapie wordt mogelijk vergoed door de zorgverzekeraar.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply