Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Vind je ‘zwakke schakel’ en ga ‘bewust’ trainen!
  Rate this post

  Veel van de goede voornemens hebben te maken met de gezondheid. Natuurlijk beweeg je regelmatig voor een goede conditie en om je spieren krachtiger te maken, maar hoe beweeg je nou het beste, met een minimale kans op blessures? Met de Functional Movement Screen-test optimaliseer je je bewegingspatroon!

  Uitgangspunt van de Functional Movement Screen-test is dat, om ervoor te zorgen dat je verantwoord sport, je hele lichaam optimaal functioneert. Is er een onderdeel dat niet of niet goed functioneert, dan heeft dat invloed op de algehele beweeglijkheid, want in je lichaam hangt alles met elkaar samen. Negeer je dat onderdeel, dan loop je kans op blessures.

  Zwakke schakels trainen
  De Functional Movement Screen-test bestaat uit 7 verschillende testoefeningen, waarmee de zwakke schakels in jouw bewegingspatroon ontdekt kunnen worden. Je krijgt meteen inzicht waar je nog aan kunt werken: lenigheid, mobiliteit en/of motor control (coördinatie / stabiliteit). Je krijgt oefeningen en tips over wat jij zou kunnen doen om je bewegingspatroon te verbeteren, waardoor je op een veilige manier kunt sporten.

  Optimaal bewegen
  Natalie Dijkgraaf is gediplomeerd fysiotherapeute en Pilates docente en kan jou helpen om zo optimaal mogelijk te bewegen. Natalie: ‘Ieder lichaam is anders en daarom is een functionele training op maat zo belangrijk. Bewustworden van en vertrouwen krijgen in je eigen lichaam, zodat je kunt ervaren dat je tot veel meer in staat bent dan je zelf denkt.’

  Wil je meer weten over hoe jij beweegt en ben jij benieuwd naar jouw ‘zwakke schakel’ om nog veiliger te trainen? Neem dan contact op met Natalie!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply