Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Vitaal in je eigen vel

  Je wilt wel gaan sporten, maar van het idee van sporten in een sportschool word je nog niet zo enthousiast. Tussen alle apparaten, gewichten en andere sporters weet je amper wat je moet doen of hoe je alle oefeningen goed moet uitvoeren. Om nog maar te zwijgen van het opbrengen van de motivatie om je sporttas in te pakken en op de fiets te stappen. Je ploft maar weer neer op de bank. Morgen een nieuwe poging…

  Iedereen weet eigenlijk wel dat sporten goed voor je is. Je conditie gaat met sprongen vooruit en je krijgt meer kracht en energie. Sporten doet ook wonderen voor je immuunsysteem: het zorgt ervoor dat je lichaam beter in staat is virussen en bacteriën tegen te houden. Daarom is het belangrijk om het sporten niet te laten zitten. De sportschool is gelukkig niet je enige mogelijkheid. Je kunt ook beginnen met sporten in een laagdrempelige omgeving met persoonlijke begeleiding. Zo weet je zeker dat je jouw doel gaat halen, wat dit ook is!

  Het totaalplaatje
  Wanneer je begint met sporten, heb je vaak een einddoel voor ogen. Je wilt bijvoorbeeld sterker worden, afvallen of je conditie verbeteren. Je kunt ook herstellende zijn van een blessure, of sport willen gebruiken als ondersteuning voor, tijdens of na een medische behandeling. Shintia Asjura en Patrick Bakker van Vitaliteitscentrum Krachtig geven aan dat vitaliteit verder gaat dan in beweging komen. Om het einddoel te halen, helpt het om meer te doen dan alleen sporten. ‘Het gaat om het totaalplaatje’, zegt Shintia. ‘Je moet de verschillende gebieden van je lichaam met elkaar combineren. Vitaliteit gaat namelijk verder dan alleen gezond eten en bewegen. Het gaat om alle leefstijlgebieden. Je gezinssituatie, je werk, hoe je in je vel zit, je slaapritme en stressniveau – dit speelt allemaal mee. Als je je niet fit voelt of slecht slaapt, merk je dit direct. Je bent futloos, neerslachtig en hebt weinig zin om in beweging te komen. Wanneer je wel vitaal bent, bruis je juist van energie. Dat is wat we dan ook willen bereiken.’

  Personal training
  Bewegen is daarbij wel een mooie eerste stap. In het vitaliteitscentrum staan de personal trainers voor je klaar om de workout zo effectief mogelijk te laten verlopen. Hierbij letten ze onder andere goed op vorm en uitvoering van de verschillende oefeningen. ‘Het is beter om zes keer beheerst een oefening uit te voeren dan tien keer een halve’, vertelt Patrick. ‘Ook kan een verkeerde uitvoering leiden tot blessures. Dan ben je nog verder van huis. Dat is waar de trainer op let. De personal trainer doet eigenlijk dienst als spiegel. Er hangen namelijk geen spiegels in de sportzaal. Dat maakt het persoonlijker én laagdrempeliger. Het is er vaak ook erg gezellig: we kennen iedereen die langskomt. Als je op zoek bent naar een plek om anoniem te sporten, moet je hier niet komen!’, lacht hij.

  Mental coaching
  Je kunt in Vitaliteitscentrum Krachtig ook terecht voor mental coaching buiten het trainen om. Coaching kan gaan over bijvoorbeeld je levensstijl, stressniveau of slaapritme. ‘We benaderen dit vanuit de positieve psychologie. Wanneer je op dezelfde manier blijft handelen, blijf je ook in dezelfde situatie komen. Hoe kun je dus jouw huidige patronen doorbreken om wel lekker in je vel te komen?’ In de meeste gevallen is het mogelijk om met de combinatie van coaching en personal training in drie maanden mooie resultaten te behalen. Mocht er andere hulp nodig zijn, dan zijn de lijntjes kort: je kunt zo doorverwezen worden.

  Groepslessen
  Naast personal training kun je in Vitaliteitscentrum Krachtig terecht voor verschillende groepslessen:
  – Boksen
  – Functionele training
  – BBB (buik, billen, benen)
  – Kettlebell / TRX
  – Bootcamp
  – Kids Martial Arts (voor kinderen 6-12 jaar!)
  – HIIT
  – Punch & Kick Fit
  – Yoga

  Vitaliteitscentrum Krachtig
  Patrick Bakker en Shintia Asjura zijn de eigenaren en trainers van Vitaliteitscentrum Krachtig. Met trainingen, coaching en groepslessen zetten zij zich in om een fijne, laagdrempelige en gezellige omgeving te creëren voor mensen om aan hun vitaliteit te werken. Het sporten is geschikt voor mensen van alle leeftijden: de jongste deelnemer is 5 en de oudste 65. Persoonlijke aandacht en begeleiding staan hierbij voorop. Dat maakt het ook leuk én motiverend om langs te komen!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply