Rate this post
 • Vitaal oud worden…
  Rate this post

  Bukken, tillen, zitten, lopen. Het zijn dagelijkse activiteiten waar niemand eigenlijk bij stilstaat. Tot je ouder wordt en het allemaal wat minder gemakkelijk gaat. Je bent dan snel geneigd om minder te gaan bewegen. Maar hoe minder je beweegt, hoe groter de kans op klachten.

  Ongeveer één op de vijf (21%) gevallen waarbij mensen een beroerte krijgen, valt te wijten aan lichamelijke inactiviteit. Te weinig bewegen is ook de oorzaak bij bijna 20% van de nieuwe gevallen van een acuut hartinfarct en 10% van de nieuwe patiënten met diabetes. Daarnaast kan regelmatig bewegen een aantal chronische ziektes gunstig beïnvloeden.
  Jij wil toch ook zo fit en zelfstandig mogelijk oud worden? Nu heeft niemand dat helemaal in eigen hand, maar toch kun je er zelf veel aan doen. Door voldoende en verantwoord te bewegen bijvoorbeeld. En te voorkomen dat je valt. Maar hoe doe je dat?
  ‘Blijven bewegen’ is het motto. Move Fit & Healthy biedt daarbij ondersteuning. De oefeningen en bewegingsadviezen die wij geven, zijn afgestemd op jouw mogelijkheden en worden geïntegreerd in je dagelijkse activiteiten. Door onze adviezen toe te passen, leer je om voldoende en gezond te bewegen. Thuis en buiten de deur.
  Bij Move Fit & Healthy kun je zowel individuele begeleiding krijgen, maar ook kun je deel­nemen in groepslessen. Move Fit & Healthy is voor iedereen toegankelijk, laagdrempelig, afwisselend en uitdagend. Er wordt dan gewerkt aan het uithoudingsvermogen, de spierkracht, coördinatie, mobiliteit en ontspanning.
  Move Fit & Healthy levert een bijdrage aan een goede gezondheid, het zo lang mogelijk zelfstandig blijven functioneren en het behouden van zelfredzaamheid. Vitaal oud worden: wie wil dat nou niet?

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply