Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Vitamine D-tekort?
  Rate this post

  Vitamine D wordt door ons eigen lichaam aangemaakt door middel van UVB-straling van zonlicht. Helaas krijgen de meeste Nederlanders slechts een klein deel van de dagelijkse benodigde vitamine D binnen, omdat we niet voldoende zonlicht in Nederland hebben, waardoor een vitamine D-tekort vaak voorkomt: zo’n 50 tot 80% van de mensen heeft een middelmatig tot ernstig vitamine D-tekort.

  Wetenschappelijke onderzoeken hebben keer op keer aangetoond dat miljoenen volwassenen en ouderen een vitamine D-tekort hebben. Deze vitamine kan onze gezondheid verbeteren als we ouder worden en is ook nog eens belangrijk voor de botten, de spieren en het afweersysteem. Het belang van vitamine D voor onze gezondheid wordt vaak onderschat. Deze vitamine beschermt ons lichaam juist tegen allerlei ziektes en aandoeningen. De beste manier om een optimaal gehalte aan vitamine D te bereiken, is het regelmatig kort zonnen en het blootstellen van de huid aan UVB-straling.

  Symptomen vitamine D-tekort
  Als u vaak last heeft van een of meer van de volgende symptomen, kan het heel goed zijn dat u een gebrek aan vitamine D heeft.
  – regelmatig verkouden of griep
  – slappe spieren en spierkrampen
  – chronische vermoeidheid
  – vaak botbreuken
  – overgewicht
  – (opkomende) winterdepressie
  Er zijn nog veel meer symptomen die kunnen duiden op een tekort aan vitamine D, en zeker in de wintermaanden, wanneer de zon amper schijnt, neemt het tekort toe.
  Waarom is vitamine D zo belangrijk voor onze gezondheid? Vitamine D bestaat niet uit 1 vitamine; het omvat een groep van 5 vitamines, vitamine D2 en vitamine D3 zijn de belangrijkste. Vitamine D vervult een aantal belangrijke functies in ons lichaam en is onder andere nodig voor:
  – behoud van sterke botten. Vitamine D heeft een werking in combinatie met calcium en bevordert de opname van calcium in het lichaam. Vitamine D vermindert de ­botontkalking.
  – sterk immuunsysteem. Mensen die voldoende vitamine D binnenkrijgen, hebben minder kans op verkoudheid en griep.

  Zonnen stimuleert de bloedsomloop
  Een ander voordeel van zonnen is het feit dat de bloedsomloop wordt gestimuleerd. De UV-straling zorgt er namelijk voor dat de polsslag, de ademhaling en de bloeddruk worden genormaliseerd en dat zuurstof beter wordt opgenomen. Een verbeterde bloedsomloop zorgt ervoor dat afvalstoffen in het lichaam beter worden afgevoerd, waardoor men meer energie krijgt en sporters betere prestaties kunnen leveren.

  Zonnen bij Magic Sun:
  – stimuleert de aanmaak van vitamine D
  – betere doorbloeding, waardoor u meer energie krijgt
  – behoud van sterke botten
  – sterk immuunsysteem en minder kans op verkoudheid en griep
  – helpt u beschermen tegen een (aankomende) ­winterdepressie

  Een overdosering vitamine D door zonnen is onmogelijk.

  Zonnestudio Magic Sun
  Wij hanteren de wettelijke ‘0,3-norm’ op onze banken. Onze banken zijn 4 jaar jong en beschikken daardoor over de nieuwste technologieën. Ze worden professioneel gereinigd en worden onderhouden door Jk Nederland. Verder garanderen wij u dat onze banken nooit ouder dan 10 jaar zullen worden, zodat wij u ook in de toekomst kunnen garanderen te beschikken over de nieuwste ­technologieën.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply