Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Een ‘vliegende start’ voor je kind

  Voor je kind wil je de beste opvang die er is. Wanneer jij aan het werk bent, moet er goed voor je kleintje gezorgd worden. Het moet zich veilig en geborgen voelen. Het moet een plekje hebben waar het goed toeven is en waar je kind zichzelf kan zijn, waar het zich kan ontwikkelen op een verantwoorde manier. Dat bieden Kinderdagverblijf Sesamkids en BSO Villa Fluitketel, onderdeel van Kinderopvang Humanitas.
  Bij Kinderopvang Humanitas zorgen wij ervoor dat kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Binnen ons kinderdagverblijf is alles hierop ingericht: het dagprogramma, het activiteitenaanbod, de inrichting van de ruimtes, het spelmateriaal en het speelgoed. Veiligheid is de basis voor ontwikkeling. Vanuit die veiligheid kunnen kinderen ‘uitvliegen’. Naast veiligheid is er volop aandacht voor hygiëne, kindvriendelijke (groeps)ruimtes, een duidelijk dagritme en natuurlijk dat de kinderen zich fijn voelen bij onze pedagogisch medewerkers. Bij Kinderdagverblijf Sesamkids en BSO Villa Fluitketel zorgen wij voor een stimulerende ­omgeving waarin kinderen kunnen spelen, ontdekken, zelf keuzes maken, grenzen verkennen, uitdagingen aangaan en samen veel plezier hebben.

  Spelend leren
  Bij ons leren de kinderen de hele dag door; vooral door te spelen, maar ook door dagelijkse gebeurtenissen zoals eten, naar het toilet gaan, aan- en uitkleden, een ruzietje bijleggen of van school naar de BSO gaan. Alle vaardigheden die ze hierbij opdoen, leggen de basis voor een voorspoedige start en verblijf op de basisschool. We zien vaak dat hoe meer dagdelen kinderen in een kindercentrum doorbrengen, hoe soepeler hun start en daarmee ook hun verdere verblijf op school kan zijn. Voor de 4+- en 7+-kinderen hebben wij een aparte groepsruimte en activiteitenaanbod dat aansluit bij hun belevingswereld. Wij stimuleren de zelfstandigheid van de kinderen, en daarnaast vinden wij de eigen mening en inbreng van de kinderen erg belangrijk.

  Heldere dagindeling
  Bij Kinderdagverblijf Sesamkids en BSO Villa Fluitketel hebben we een heldere dagindeling. Voor de dagelijkse gebeurtenissen zoals maaltijden, naar buiten gaan, rusten, welkom en afscheid hebben we kleine rituelen. Die herkenbaarheid zorgt voor veiligheid. Onze locatie ligt midden in het groen en dichtbij een kinderboerderij en park. We zijn dan ook vaak buiten te vinden.

  Baby’s
  Ook de allerjongsten beleven iedere dag veel plezier en krijgen alle ruimte om zich te ontwikkelen. Wij werken volgens de methode ‘Ruim baan voor baby’s’, een werkwijze gebaseerd op de visie van kinderarts Emmi Pikler, waarbij er gedurende de hele dag intensieve één op één aandacht gegeven wordt. De omgeving is zó ingericht, dat er voortdurend interessant spelmateriaal aanwezig is om allerlei zintuiglijke ervaring op te doen: kijken, voelen, proeven, ruiken. Zo leren de kinderen de wereld ontdekken, op hun eigen niveau en in hun eigen tempo.

  Voeding
  Bij Kinderopvang Humanitas hebben wij veel aandacht voor een gezonde en verantwoorde voeding, waardoor kinderen een eigen smaak kunnen ontwikkelen.

  Nieuwsgierig geworden?
  Kom gerust eens kijken bij onze locatie op de Belderstraat 15 op de Huet of één van onze andere locaties in Doetinchem. Jij en jouw kind(eren) kunnen dan zelf ervaren dat een verblijf bij Kinderdagverblijf Sesamkids of BSO Villa Fluitketel een aaneenschakeling is van spelen, ontspannen en ontwikkelen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply